изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:14 EEST
ШОФЬОР БЕЗ КНИЖКА ИЗЛЕЗЕ ОТ АРЕСТА    
Ред и сигурност

Мярката за неотклонение на шофьор, хванат за пореден път да кара без книжка, бе променена с решение на Окръжния съд. Така 22-годишният Румен Д. Й. от Добрич ще бъде под домашен арест, решиха магистратите. Той е разследван за  това, че на 24 януари миналата година в Добрич е карал лек автомобил „Хонда Сивик” без книжка. Това е направил в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото престъпление.



 

На 14 март тази година Румен е бил привлечен като обвиняем, а ден по-късно Районният съд го е задържал под стража. Той е обжалвал това съдебно решение с аргумент, че мярката е изключително тежка, а степента на обществена опасност на извършеното от него деяние била ниска. Поведението му било укоримо, но то се дължало на младежка самонадеяност и лекомислие.

Представителят на държавното обвинение е подчертал, че нарушението е извършено в изпитателния срок на наложено му условно наказание и при условията на продължавано престъпление. Събрани били доказателства, че младежът е управлявал без книжка автомобил няколко пъти през януари и февруари тази година. Налагани са му и многобройни наказания по административен ред за нарушения на Правилата за движение по пътищата. Затова прокурорът поискал Румен да остане в ареста. В последната си дума 22-годишниаят обяснил, че е загубил право да управлява автомобил, тъй като нямал средства да плати наложена му глоба за нарушение на Правилата за движение по пътищата. Помолил за по-лека мярка за неотклонение като обещал пред съда, че няма да шофира повече.

Съдът е променил мярката с аргумента, че деянието не е с висока обществена опасност, Румен е съдействал на органите на реда, има постоянен адрес и липсва опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Актът на въззивния съд не подлежи на обжалване и протест. НДТ

 


Сходни връзки

ШОФЬОР БЕЗ КНИЖКА ИЗЛЕЗЕ ОТ АРЕСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди