изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:41 EEST
ПОДГОТВЯТ СЕ ПРОЦЕДУРИТЕ ПО ПРОЕКТА ЗА ГРАДСКИЯ ПАРК    
НовиниПрез април се очаква да бъде подписан договорът по проекта за реконструкция на градския парк „Свети Георги”, с който община Добрич кандидатства по оперативна програма „Регионално развитие", по схемата „Зелена и достъпна градска среда", съобщи зам.-кметът Надежда Петкова. Тя посочи, че върви процесът по оценяване, като вчера е бил срокът, в който кметството е трябвало да представи в МРРБ допълнителна информация. Първият пакет от дейности по проекта възлиза на стойност 4,999 млн. лева.

Той включва реконструкция мемориален комплекс „Хан Аспарух”, алейната мрежа, езерото, рок сцената, скейт парка, мостчета, серпентини с водна каскада.

Втората зона по проекта, която ще се реализира при освобождаване на средства по програмата, е на стойност около 5 млн. лева и обхваща улица „Генерал Колев”, спортна зона „Простор”, артплощада, градина „Романтика”, трасето за екстремно колоездене.

Общината е готова с тръжната процедура за избиране на изпълнител на основните и допълнителни дейности. Целта е при сключване на договора за безвъзмездна помощ да може да започне същинската работа по проекта, обясни Н. Петкова. Тя посочи, че реконструираната паркова площ ще е 225 631 кв.м с пет нови функционални зони. НДТ

 


Сходни връзки

ПОДГОТВЯТ СЕ ПРОЦЕДУРИТЕ ПО ПРОЕКТА ЗА ГРАДСКИЯ ПАРК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди