изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:40 EET
БСП: Къде е Бойко? Къде е този мъжкар след обвиненията срещу Найденов?    
ПолитикаОбвиненията към Мирослав Найденов са показателни за стила на управлението на ГЕРБ и за рухване на прословутия морал, който прокламираха партия ГЕРБ през целия си мандат. Целият мит за нещата, които прокламираха Бойко Борисов и компания в Министерски съвет рухна за един ден.

Това заяви на пресконференция председателят на Младежкото обединение в БСП и водач на листата на партията в Добрич Явор Гечев, цитиран от БТА и БГНЕС.

По думите му около 15 млн. лева са безсмислено дадени за обществени поръчки в Министерството на земеделието и храните при положение, че тези дейности са функции на самото ведомство.

Вчера Специализираното звено за противодействие на злоупотребите със средства на Европейския съюз към Софийската градска прокуратура привлече Мирослав Найденов като обвиняем по три текста от Наказателния кодекс, единия от които за обещан подкуп от 200 000 лв. Досъдебното производство е образувано през ноември 2009 г. срещу неизвестен извършител.

"Стана така, че България в момента е на първите страници на западните вестници и то с корупционни скандали на министри от бившия кабинет. В цялата тази ситуация питаме къде е Бойко Борисов. Питаме къде се скри Бойко, къде е този мъжкар, който всеки ден уволняваше, назначаваше и поемаше личната отговорност. Питаме защо прикрива Мирослав Найденов и самия себе си в случая и не е ли време да се покаже?", каза още Явор Гечев.

От БСП представиха пред медиите и две решения на кабинета "Борисов", с които две фирми придобивали на практика държавна собственост за изграждане на частни водноелектрически централи, съобщи БТА.
"Тези решения на Министерския съвет с подписа на Борисов нарушават законите и отново се отнасят за облагодетелстване на определени фирми и тясно корпоративни интереси", обясни Гечев. Той уточни, че става въпрос за учредяване на възмездно безсрочно право на строеж върху имот публична държавна собственост без търг за изграждане на малки водноелектроцентрали в полза на две частни фирми.

По думите му едната ВЕЦ е на река Марица, а другата - на река Въча. Той обясни, че според Закона за държавната собственост такъв тип ползване може да се отдаде единствено за държавни обекти от национално значение, т.е могат да се правят мостове и каскади.
"Нашите съмнения са, че в последните дни правителството на Бойко Борисов се разплаща с някои хора, които ще работят за кампанията на ГЕРБ", добави Явор Гечев.
Същевременно пресконференция даде и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщи "Фокус". На въпрос дали е кадрова грешка назначаването на Мирослав Найденов за министър на земеделието и храните, той отговори:
"Всеки, който е заемал определена позиция, е бил наясно, че няма да има никакво прикриване, ако наруши закона. Премиерът (Бойко Борисов - бел.ред) е показал политическа воля и добър управленски подход, и когато е имал достатъчно сигнали и информация, са предприемани съответните кадрови промени. Що се касае до Мирослав Найденов, от вчера той направи отказ за всякакъв вид номинации и той е в ръцете на прокуратурата, за да изчисти името си, и ако е направил грешка - да понесе отговорността си”.
 


Сходни връзки

БСП: Къде е Бойко? Къде е този мъжкар след обвиненията срещу Найденов? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди