изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:15 EET
Повторно намаляват цената на тока в Кипър    
Европейски съюзКипърският доставчик на електричество Electricity of Cyprus ще намали цените с 3% допълнително към предвиденото вече намаление с 5,75 на сто, което трябва да влезе в сила от 1 април, обяви министърът на търговията и промишлеността Георгиос Лакотрипис. Това е нов опит да насърчи пострадалата от банковата криза в страната икономика кипърският регулаторен орган реши да намали цената на електричеството, предаде Cyprus Mail.

Решението е взето на среща в президентския дворец с всички страни, участващи в сектора на енергетиката. Говорителят на правителството Христос Стилианидис спомена по-рано за това намаление на цената на електричеството, пояснявайки, че такава мярка е много важна в този момент, тъй като може да даде глътка въздух на икономиката.

Цените на електричеството в Кипър са сред най-високите в Европа, показва данни на Евростат. Ройтерс припомня, че през юли 2011 г. страната преживя масово прекъсване на електрозахранването след експлозия на боеприпаси, складирани във военноморска база на острова. Експлозията унищожи най-голямата електроцентрала в Кипър и причини смъртта на 13 души. Електроцентралата произвеждаше 60 на сто от електричеството в страната. След аварията в сметките за електричество за покриване на част от щетите бяха включени допълнителни такси.

Междувременно властите на страната се подготвят за очаквания утре щурм в банковите клонове. Преди финансовите институции да отворят врати в четвъртък за първи път от средата на март, страната работи над контрола и ограниченията върху движението на капитали. С това трябва да се предотврати възможността разочаровани клиенти на банките да започнат да теглят големи суми от сметките си.

Протестите на населението срещу суровите изисквания на международните донори се засилват всеки изминал ден. Гражданите се опасяват не само за спестяванията си, но също така и за работните си места.

Шумно множество от около 1200 души проведе шествие по улиците на Никозия в сряда, в знак на протест срещу сделката по спасителния план на еврозоната, която е в сериозен ущърб на големите банкови депозити и ще остави без работа хиляди хора, предаде АФП.

Предвождани от опозиционната комунистическа партия „Акел”, протестиращите развяваха кипърски и комунистически знамена високо вдигнали юмруци срещу „тройката”, поискала суровите ограничения – ЕС, ЕЦБ и МВФ. „Не на тройката, не на безработицата”, „Споразумението не спасява, а руши” и „Да на достойнството, да на развитието” гласят някои от надписите върху носените от тях банери. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Повторно намаляват цената на тока в Кипър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди