изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:34 EEST
Предизборният шок на БЛИЦ: ГЕРБ грабва 30%, БСП - 16    
НовиниШокиращите данни от изследване, за които още снощи съобщи изпреварващо БЛИЦ, взривиха предизборната ситуация в страната. Проучването е било направено от американска фондация със знанието на посолството на САЩ у нас. Успоредно с него имало и социологическо изследване на френски екип. Данните почти се покривали, съобщава “Преса”.

Американският сондаж, който е правен преди 20 дни, показвал, че ако изборите са днес, ГЕРБ би спечелил 30% от имащите право на глас, а БСП – 16%.

Както снощи отбеляза БЛИЦ, двойното превъзходство на ГЕРБ в това проучване контрастира рязко на последно разгласените предизборни сондажи. На 18 март социолозите на Кольо Колев и Андрей Райчев обявиха 21.3% за ГЕРБ срещу 20.4 за БСП ("Медиана") и 19.7% за ГЕРБ срещу 18.6% за БСП ("Галъп").

Огромната разлика между водещите политически сили в чуждестранното проучване, въпреки продължаващите протести и критики, срещу досегашното управление няма обяснение. От американското посолство са замълчали в отговор на въпрос на “Преса” дали имат практика да поръчват социологически проучвания и знаят ли нещо за споменатото. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Предизборният шок на БЛИЦ: ГЕРБ грабва 30%, БСП - 16 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди