изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:52 EEST
TВ-специалисти посетиха голф игрище “Тракийски скали”    
Спорт

Над 50 телевизионни камери ще снимат световния шампионат по голф VOLVO у нас. “Ще правим вълнуващи директни тв-излъчвания от България за света”, казват операторите, подготвящи невиждани от основаване на България преки тв-предавания за над 500 млн. зрители



Екип от чуждестранни телевизионни специалисти посетиха голф игрище “Тракийски скали” миналата седмица. Те се запознаха за пръв път на място с голф-терена на Добруджанското Черноморие, домакин на Световния шампионат по голф Vovlo World Match Play от 16 до 19 май.  Гостуващите тв-професионалисти проучват и подготвят условията за преките телевизионни предавания, излъчвани всяка седмица от различни точки на света директно за аудитория над 500 милиона зрители.
Въпреки богатия им опит от различни голф игрища на цялата планета, тв-операторите определиха уникалните природни условия на “Тракийски скали” като “предизвикателни”.
Над 50 телевизионни камери ще бъдат поставени по целия терен. Само кабелите за тях надвърлят 50 километра. При подобни състезания се монтират също камери на кранове, балони и хеликоптери. Операторите обещават да направят зрителите свидетели на всички вълуващи моменти от играта на 24-те водещи голфъри в света.
Подобно мащабно телевизионно покриване наживо на събитие от България за света не е правено от основаването на държавата ни недалеч от Добруджа.
Практиката показва, че камерите улавят дори голф-топката да мръдне под 1 милиметър. Има случаи, когато телевизионни кадри решават правилността при отсъждане на спорна ситуация, дори влияят в крайното класиране.
Форматът в световния VOLVO шампионат на “Тракийски скали” от 16 до 19 май е изключително атрактивен през цялото време, тъй като напред продължават само спечелилите повече дупки с по-малко удари играчи. Резултати от турнира показват как напрежението продължава дори  след    последната дупка на финалния ден, когато двамата финалисти трябва да определят победителя в плей-оф понякога.
Световният шампионат Волво Мач Плей е сред малкото, които сегашният номер 1 в голфа Тайгър Уудс не е печелил. През 1998 г. той загуби финала от приятеля си Марк О' Меър. По право и според правилата водачите в световните ранк-листи могат да се запишат в последния момент за участие в този турнир в 9 часа сутрината на 13 май. Понастоящем вниманието на големите голфъри е изцяло насочено към започващия след 3 седмици пръв за годината турнир от големия шлем “Огъста Мастърс” в САЩ. Месец май е подходящ за участие във Волво-турнира на водещите голфъри поради липсата на друг турнир от Големия шлем през месеца и подготовка за Открития шампионат на САЩ през м.юни.
Освен за точки в класациите, състезанието е атрактивно и приятно за участниците поради факта, че само 24 голфъри си делят награден фонд от 3 милиона евро. Победителят печели 800 000 евро за 4 дни игра, а последният в класирането си отива с поне 50 хиляди евро по-богат за игра от 2  дни. Наградният фонд е един от най-големите в Европейския тур, част от която е турнирът. Организаторите от Волво също обичат да изненадват победителите с раздаването на награди - последни  модели на автомобилния гигант VOLVO.

Снимка “Тракийски скали”: Телевизионни специалисти оглеждат условията на “Тракийски скали” за позициониране на над 50 камери за директни тв-предавания към аудитория от над половин милиард зрители ежедневно

Текст: Румен ТОДОРОВ

 


Сходни връзки

TВ-специалисти посетиха голф игрище “Тракийски скали” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди