изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:41 EEST
ОПТИМИЗИРАТ СИСТЕМАТА ЗА КАЧЕСТВО ВЪВ ВУМК    
Новини

От февруари Висше училище Международен колеж стартира своята нова инициатива – проект BG051PO001-3.1.08-0044 „Комплексно иновативно оптимизиране на системата за качество във ВУ „Международен колеж” /КИОСК/.



Общата цел на проекта е да създаде и въведе динамична всеобхватна система за управление на ВУМК, която да гарантира постоянно високо качество на образователния продукт и съответствие на получаваните от обучаемите компетентности с нуждите на бизнеса и търсенето на пазара на труда.

Качеството на висшето образование е степента на полезност на учебната и изследователската дейност. Управлението на подобна полезност предполага повишаване и поддържане на качество на най-високо ниво и в съответствие с нуждите от умения на пазара на труда и търсенето на приложни изследвания от страна на бизнеса. Това налага изграждането и поддържането на комплексна система за управление на качеството и дейностите и процесите във всяко висше училище, особено в условията на динамичен и конкурентен пазар на труда в Европа и света.

Проект КИОСК предвижда набор от дейности, насочени към създаване на механизми за контрол на качеството на ресурсите и процесите „на входа” и „на изхода” на системата, разработване на стандарти и процедури за ефективно администриране на процесите и качественото управление на организацията, усъвършенстване на системата за информационно обслужване на учебната и административната дейност във ВУМК, както и ще бъде внедрена процедура за непрекъснато повишаване качеството на присъщите дейности и резултатите от тях.

Генерираните положителни ползи от усъвършенстваната система за качество ще служат на студентите на ВУМК, тъй като ще бъдат улеснени процесите на тяхното администриране по време на обучението им, а усъвършенстваната система за оценка на качеството на обучение ще подсигури на младежите по-високо ниво на реализация на пазара на труда, а на техните бъдещи работодатели – ще гарантира пригодност и висока компетентност на човешките ресурси.

В рамките на реализацията на проекта /22 месеца/ ще бъде цялостно усъвършенствана системата за оценка на качеството на обучение и на академичния състав, така че същата да обхваща всички процеси, които подлежат на сертифициране по стандарта EN ISO 9001:2008.

Проект „Комплексно иновативно оптимизиране на системата за качество във ВУМК /КИОСК/ се финансира по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-3.1.08 „Усъвършенстване на системите за управление във висшите училища” на ОП „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. НДТ

 


Сходни връзки

ОПТИМИЗИРАТ СИСТЕМАТА ЗА КАЧЕСТВО ВЪВ ВУМК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди