изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:27 EET
УЕБИНАР ЗА Е-ЗДРАВЕ В БИБЛИОТЕКАТА    
НовиниПо повод Световния ден за борба с туберкулозата - 24 март, РБ „Дора Габе” и Регионалната здравна инспекция проведоха уебинар за е-здраве за библиотеките в Добричка област и техните потребители. Вторият уебинар бе на тема „Профилактика на социално-значимите болести - туберкулозата” с лектор д-р Людмила Бердж, директор на дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето” при РЗИ.

В онлайн-конференцията се включиха целеви библиотеки - РБ "Дора Габе", като домакин на проявата, и библиотеките при НЧ "Светлина-1941", Ген. Тошево, НЧ "Йордан Йовков-1896", с. Красен, НЧ "Съгласие-1890", Каварна, НЧ "Кирил и Методий-1900", с. Ф. Дянково, НЧ "Д. Дончев-Доктора-1893", Тервел, НЧ "П. Хилендарски-1870", Балчик. В уебинара участваха и представители на Звеното за управление на програма "Глоб@лни библиотеки-България".

Регионалната библиотека покани за здравната лекция ученици от финансово-стопанска гимназия „В. Левски" с преподавател Светлана Върбанова. В уебинара се включиха 75 участници от областта на различна възраст от 14 до 60 години, като преобладават участници на младежка възраст. Темата на здравната беседа провокира въпроси у участниците, на които д-р Людмила Бердж отговори изчерпателно.

Министерство на здравеопазването и глоб@лните библиотеки ще си сътрудничат при разпространяването на информация и информационни материали чрез обществените библиотеки за здравословен начин на живот; участие на представители на МЗ в здравно-информационни събития в библиотеките; предоставяне на информация за услуги на електронното здравеопазване чрез обществените библиотеки и др.  Здравните беседи, като е-услуга на библиотеката, ще продължат и в бъдеще. Те се приемат със задоволство от гражданите на града и областта и са съвременна форма – разнообразни, важни теми, свързани с профилактиката на здравето да бъдат дискутирани сред местната общност, полезността на които е несъмнена. НДТ

 

 


Сходни връзки

УЕБИНАР ЗА Е-ЗДРАВЕ В БИБЛИОТЕКАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди