изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:48 EEST
ЗАТВОРИХА ЗАВОД СЛЕД ВЗРИВ, УБИЛ РАБОТНИК    
ИкономикаИнспекцията по труда в Добрич е затворила завода за автомобилни радиатори, където на 8 март взрив уби работник. Това съобщи вчера директорът й Младен Мартинов. Загиналият 53-годишен мъж е бил дългогодишен работник в завода, който се стопанисва от софийската фирма "Дани Специал". Както НДТ вече писа, в 8,05 часа на 8 март той запалил пещ за изпичане на радиатори, която работи на газ метан.

 Технологичният режим на работа се достигал за един час. В 8,20 ч. обаче пещта изгаснала, а работникът направил отново опит да я папали, след което последвала експлозията. Въпреки оказаната му първа помощ, малко след това работникът е починал.

Изводите от направената проверка по случая сочат, че е настъпила неизправност в автоматиката на пещта, която касае управлението й. След това е имало и неправилни действия от страна на работника, който е трябвало, съгласно инструкциите, да рестартира автоматиката. Вместо това той е предпочел с външен пламък за възстанови горенето, но поради натрупания междувременно газ поради повредата в автоматиката, е възникнал взривът. Съставени са три акта по безопасността, за които глобите ще възлизат между 1500 и 15 000 лева. Предвид тежестта на нарушението, се очаква те да значително над средния размер.

Фирмата е глобена за това, че не е поддържала пещта в добро техническо състояние, тя дълго време не е работила, не са били направени и необходимите измервания и експертизи. Освен наложените актове за административно нарушение, веднага след инцидента, заводът е бил затворен. Причината е, че вследствие на взрива, са изпочупени стъкла на цеха и е започнало овлажняване на инсталацията, обясни Младен Мартинов. Мярката е предприета с цел осигуряване безопасността на работниците и ще е валидна до отстраняване на последствията от експлозията. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАТВОРИХА ЗАВОД СЛЕД ВЗРИВ, УБИЛ РАБОТНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди