изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:08 EET
ШВЕЙЦАРИЯ ЗАКРИ ВСИЧКИ ЗАВЕДЕНИЯ ЗА БЪРЗО ХРАНЕНЕ “МАКДОНАЛДС”    
По света Инстинктът за самосъхранение на хората понякога побеждава алчността на световната финансова мафия, която налага на населението некачествени и вредни стоки от първа необходимост.

От 2012 г. Швейцария закри всички без изключение заведения за бързо хранене от веригата “Макдоналдс”. Швейцарците отдавна точат зъби на тази верига за бързо хранене, тъй като смятат, че нейните продукти са причината за затлъстяването сред населението.

Еврокомисарят по селско стопанство Дачан Чолош прие повече от 120 молби от България, Испания, Германия и други европейски страни с искане законодателно да се забрани фастфудът.

През 2009 г. избухна скандал, когато в “натурални” суровини от Италия и Испания Еврокомисията откри повишена доза от диоксин, а през 2011 г. Германия и други европейски страни бяха обхванати от “зеленчукова” психоза заради е-коли и чревна пръчица, които немски и китайски учени открили в органичните зеленчуци; тогава Европа престана да бъде толерантна по въпросите за храненето и призовава отказ от промишлената храна и фастфуда.

В Европа в момента са на мода биопродуктите; Ес призовава натуралните биопродукти да се обогатяват с витамини или хранителни добавки.

За да се витаминизира хлябът с витамините С и В, разрешението се получава от Еврокомисията в ЕС и комисията Codex Alimentarius в ООН; но всяка страна поотделно може да забрани или разреши дадена добавка. За безопасността на продуктите във всички страни отговаря държавата. Всеки човек поотделно може да направи своя избор

Стремежът на западните купувачи да употребяват само натурални и качествени храни се превръща за тях в своего рода нова религия. Те пестят от развлечения и почивка, само да имат възможност поне веднъж седмично да си позволят екопродукти. Лидери в употребата на екопродукти на глава от населението са Дания, Австрия, Германия и Великобритания.

Първата крачка на европейските потребители в стремежа им да се хранят здравословно е закриването на “Макдоналдс” в Швейцария.

Някои факти за храната в Макдоналдс

Ароматите в “Макдоналдс” са заслуга на парфюмерийната компания “Интернейшънъл Флаворс едн Франгрансез”. Има технология, която специално разпръсква аромати около всички заведения за бързо хранене от тази верига.

Храните в “Макдоналдс” не съдържат полезни за организма вещества – фитонутриенти. Половината от населението в света страда от дефицит на ценни вещества, който се натрупва с години и води до сърдечно-съдови болести, злокачествени образувания, белодробни болести, диабет. Много изследвания през последните години доказват връзката между тези болести и фастфуда.

Промишлено произведената храна провокира хронични заболявания, които бавно убиват човека. Затова европейците призовават отказ от промишлено произведените храни.

http://rasper-bg.com

 


Сходни връзки

ШВЕЙЦАРИЯ ЗАКРИ ВСИЧКИ ЗАВЕДЕНИЯ ЗА БЪРЗО ХРАНЕНЕ “МАКДОНАЛДС” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди