изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:36 EEST
ПОРЕДИЦА ОТ ПРОЯВИ НА „ПРИЯТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ” В АЛБЕНА    
Туризъм

Фестивална програма „Приятели на България" и курорта Албена очакват през това лято хиляди любители на музиката, танца и изобразителното изкуство, които ще се включат в предстоящите национални и международни фестивали и конкурси. От 14 до 17 юни в комплекса ще се проведе Международен хоров фестивал за непрофесионални хорове и ансамбли, с участници на възраст над 18 години.

 



Той е с награден фон от програма "Приятели на България" 6 000 лв., като партньорите също ще връчат свои специални награди. Непосредствено след това – от 17 до 20 юни Албена ще е домакин на "Ден на таланта", който е част от конкурса за извънкласни и извънучилищни дейности. Тогава ръководители на школи, състави, клубове, групи ще представят дейността си чрез изпълнения на своите възпитаници. За първа година ще се проведе пленер.
Общият награден фонд е 7 500 лв., като отново ще има и специални награди. Също от 17 до 20 юни ще се проведе Практически семинар за работещи в извънкласни и извънучилищни дейност. Той е за директори на учебни заведения, учители, специалисти, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности в направление "Изкуства" в училища, читалища, извънучилищни педагогически звена, школи, клубови и др. Национален фестивал на българския фолклор "Приятели на България" ще се проведе от 21 до 24 юни. В него ще вземат участие любителски ансамбли, състави, клубове, школи с участници над 18 години. Наградите ще бъдат връчени в две категории - клубове за народни хора , групи за автентичен фолклор и фолклорни ансамбли, танцови състави.
От 24 юни до 8 юли се организира XIV Международен фестивал на творческите състави "Приятели на България". Той е с участие на детски и младежки творчески състави. Групите от България уточняват с организаторите периода на своето участие, в рамките на двете фестивални седмици.
Десетият Международен хоров фестивал "Маестро Захари Медникаров" ще се проведе от 8 до 15 юли с участие на детски, младежки и студентски хорове и ансамбли, солови изпълнители. В същия период Албена ще е домакин и на VI Международен фестивал на инструменталната музика, организиран от „Приятели за България” с участие на оркестри и ансамбли от народни инструменти, духови оркестри, инструментални групи за поп и джаз музика. НДТ

 


Сходни връзки

ПОРЕДИЦА ОТ ПРОЯВИ НА „ПРИЯТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ” В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди