изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:27 EEST
Северна Корея обяви война на Южна Корея    
По света Северна Корея обяви в нощта срещу събота, че е в „състояние на война” с Южна Корея и ще решава всеки междукорейски въпрос съобразно това, предаде АФП. „Считано от сега, междукорейските отношения са в състояние на война и всички въпроси между двете Кореи ще се решават според протокола във военно време”, съобщи Пхенян в съвместно изявление на всички правителствени институции и организации.

Състоянието на неопределеност на Корейския полуостров, което не може да се определи нито като война, нито като мир, достигна до своя край, се казва в съвместното изявление на „партията, министерствата и други ведомства” на КНДР, прочетено в ефира на местната телевизия.

„Ситуацията на Корейския полуостров, явяваща се нито мир, нито война, приключи”, цитира изявлението на севернокорейските власти южнокорейската информационна агенция Ренхап. Засега няма официален отговор от страна на Сеул.

Де юре двете Кореи винаги са били във война, защото Корейската война от 1950-1953 г. приключва с примирие, а не с мирен договор.

По рано в петък севернокорейският лидер Ким Чен Ун нареди да се проведе подготовка за нанасяне на ракетни удари по континенталните части на САЩ, американски военни бази в Тихия океан, както и по Южна Корея.

Нареждането бе дадено на извънредна среща с висшите севернокорейски армейски командири. Ким Чен Ун каза, че това е директен отговор на използването по време на съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея на американските стелт-бомбардировачи „Б-2”, които могат да носят ядрено оръжие.

В случай на „безразсъдна американска провокация севернокорейските сили трябва да нанесат безжалостни удари по континенталните територии на САЩ, военните бази в Тихия океан, включително на Хаваите и Гуам, както и по Южна Корея”, подчерта той.

За плановете на Пхенян става ясно от фотоматериали, публикувани на сайта на севернокорейската държавна информационна агенция.
Севернокорейските военни планират да нанесат и удари по цели в щата Тексас.

Севернокорейската агенция публикува фотографии на лидера Ким Чен Ун по време на съвещание с военни в един от командните пунктове. На заден план се вижда карта с надпис „План за удар по континенталната част на САЩ”. На картата са обозначени целите на ракетните удари.

По същото време хиляди жители на севернокорейската столица взеха участие в демонстрация в подкрепа на лидера на страната Ким Чен Ун. Участниците в акцията, която продължи около 90 минути, скандираха: „Смърт на американските империалисти!” и „Ще унищожим американските агресори!”. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Северна Корея обяви война на Южна Корея | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди