изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:57 EET
ГОРД и компания с 10 граждански листи    
ПолитикаСтара Загора. Възможно е 10 избирателни района ГОРД и нейните коалиционни партньори да имат изцяло граждански листи за предстоящите парламентарни избори. Това обяви лидерът на движението Слави Бинев в петък в Стара Загора, които представи лицата на коалицията в Града на липите.

Вече било регистрирано и името на коалицията – „Свободна България”, в която засега били ГОРД, ОБТ и Защита, но се водели преговори с още няколко формации- социалдемократическа, екологична и граждански. В зависимост от формата и реалните възможности на коалицията не било изключено да се избере и регистрацията на някоя от партиите в нея.

Слави Бинев отново потвърди, че няма да се кандидатира заради ангажиментите си като евродепутат и вече зам.-председател на една от фракциите в Европарламента.

Следващото правителство ще бъде програмно от 4 партии, без ГЕРБ, прогнозира проф. Кръстьо Петков, управител на гражданското сдружение от икономисти и експерти ”Глас”, което по неговите думи щяло да бъде мозъкът на коалицията.

От сдружението са изпратили отворено писмо до омбудсмана Константин Пенчев с  6 въпроса, които поставят под съмнение легитимността на служебния кабинет. Поне 3-ма от министрите според юристи били назначени в нарушение на Конституцията. http://www.standartnews.com/
 


Сходни връзки

ГОРД и компания с 10 граждански листи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди