изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:50 EEST
Орешарски - премиер    
Политика София. За мен Пламен Орешарски е най-добре издържаната кандидатура за министър-председател на България, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по Дарик.  За мен той е най-силната кандидатура в този момент, която отговаря на нуждите на страната, подчерта лидерът на БСП.

Аз съм готов да я отстоявам и пред БСП, защото съм убеден в неговите лични качества, подчерта той. По думите му в червените листи Орешарски в най-добра степен олицетворява предсказуемост, икономическа компетентност, добра реализация на бюджета, икономически ръст.

"Ние искаме да покажем, че БСП не ламти за власт. Ако аз кажа, че ще съм лидер, това веднага затваря формулата и модела на управление. Затова казах, че аз няма да съм министър-председател", обясни Станишев.

"При г-н Цветанов няма закон, има целесъобразност. Г-н Цветанов не е в позиция да каже, че ще напусне политиката, ако това е вярно. Това е най-малкото, което трябва да направи, ако е така", заяви лидерът на БСП  по повод сигнала за нерегламентирано подслушване, подаден от него до главния прокурор Сотир Цацаров. "Очаквам всеки един момент Цветанов да влезе в студиото. Той се разхожда навсякъде. Може би се разхожда пред Дарик радио и всеки момент ще нахлуе", иронизира червеният лидер.

"Аз съм далеч от полицейските методи и от цялата ченгеджийница, която доминира държавата през последните години. Не искам да навлизам в подробности. 20-ина души някъде са подслушваните", каза Станишев. Голямата разлика е, че през последните години всички в България знаят, че масово се подслушва и това излиза извън всякакви рамки, добави той. "100 милиона лева годишно се харчат за СРС-та. Увеличението е гигантско. Само за първите 2 години от управлението на ГЕРБ, броят на СРС нарасна три пъти, само 6% от тях влизат в МВР", каза Станишев.

"Когато получих този сигнал, бях шокиран от неговото съдържание и от това колко убедително звучи и описва една достъпна за службите и МВР технология. При това в този сигнал се описват и достатъчно имена на служители на МВР, на едно неформално звено в МВР от служители, които са извършвали тотална престъпна дейност", подчерта той. Аз описвам сигнала и казах, че искрено се надявам това да не е вярно, добави той.

Нека прокуратурата да се произнесе, призова Станишев. Отидох при главния прокурор, защото през последните седмици имаше много подобни сигнали, обясни Станишев. "Има редица неща, които могат да бъдат лесно проверени – има ли такива служители, има ли такава мобилна техника в МВР, кога е внесена и как е ползвана в този период. Зададох публични въпроси – как се ползва тази техника, кои са официалните СРС-та, за които е ползвана", каза още той.

Ще направя всичко възможно да бъда реална икономическа алтернатива на това, което се случва в страната, заяви той. "Общото послание от водачите на листите, които бяха приети от Националния съвет, е, че БСП чува гласа на обществото и в БСП тече процес на обновление", каза лидерът на БСП.

"В момента видяхме, че обществото изисква от всяка партия да покаже, че тя разбира своите грешки и прави промяна. БСП е партия на 122 години. Ние не тръгваме от нищото. Не може да се сложат водачи, които са само нови лица, но какви са им качествата. ГЕРБ бяха само нови лица в миналия парламент – какво направиха – пълна поразия. В БСП обаче това е един нормален процес с ясното съзнание, че върви процес на обновление. Умея да нося моята отговорност. Във всяка област съм се съобразявал, когато правех предложения, с десетки хора, факти, анализи и потенциални опоненти", каза лидерът на социалистите. Румен Овчаров ще го предложа да влезе в ръководството на Националния предизборен щаб, заяви той. http://www.standartnews.com/
 


Сходни връзки

Орешарски - премиер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди