изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:06 EEST
Русия създава космически кораб от ново поколение    
По светаВ Русия се разработва транспортен космически кораб от ново поколение, съобщи за ИТАР-ТАСС президентът на РКК "Енергия" Виталий Лопота. По думите на Лопота, етапът на техническо проектиране на транспортния космически кораб вече е завършен. Сега се извършват експертизите. Те ще приключат до няколко месеца и проектът ще навлезе в следващата си фаза - проектиране и изработване на първия опитен образец.


В РКК "Енергия" се търсят също организационни, технически и технологични решения, необходими за техническото и работно проектиране на транспортно-енергиен модул.

Лопота засяга и въпроса за астероидно-кометната заплаха. Според него за решаването на проблема може да помогне създаването на свръхтежка ракета-носител. В РКК "Енергия" са на мнение, че е необходимо развитието на руска система за наблюдение на астероиди.

От своя страна ръководителят на "Роскосмос" Владимир Поповкин информира на пресконференция в Байконур, че след 2020 година ракетата-носител "Протон" постепенно ще бъде изведена от експлоатация. Тя ще бъде заменена от новото поколение ракети-носители "Ангара". На космодрума "Восточний" ще бъде създаден стартов комплекс за тях. Първият полет на "Ангара" оттам може да се очаква през 2015 година. http://it.dir.bg
 


Сходни връзки

Русия създава космически кораб от ново поколение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди