изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:31 EEST
Крясъци в “Челюсти”, водещата усмирява Мира Янова и Цветозар Томов    
Новини Социологът Цветозар Томов се нахвърли в ефира на ТV7 по време на предаването “Челюсти” върху колежката си Мира Янова заради последните й социологически проучвания по отношение на партиите. Томов размаха под носа на Янова предизборните й прогнози и я обвини в лъжа.

“След като горе и долу е лъжа, защо да не е лъжа и вътре,” нахвърли се социологът към колежката си по повод един от печатните материали за сондажа. “Извинявай, но какво общо имам аз с това”, недоумяваше Янова. “Цветозаре, идея съм нямала, че е имало такава публикация”, опита се да се измъкне тя от неудобното положение.

Щом като нямаш нищо общо с това, защо не поиска право на отговор, продължи да се възмущава Томов. Янова му отговори, че обиколила всички редакции, за да доуточнява за проучването. “Отварям очи и виждам как Кольо Колев ме плюе по bTV. Аз веднага вдигнах телефона и се обадих на Петър Томов, за да искам право на отговор”, така отговори Янова на упрека на колегата си, че не е пожелала да разкрие каква е истината.

Тъй като този отговор не удовлетвори Томов, Янова разказа как Валерия Велева й се е обадила по телефона и какви въпроси й е задавала. “Кажи какви са числата”, настоявала журналистката. Янова отказвала да й ги даде заради това, че искала да бъдат подложени на одит. Тогава Велева я попитала 30:14 ли са? Социоложката отрекла да е такъв резултатът. След това редакторката й задала въпроса: “Ще ми дадеш ли право на първа публикация?”. И на този въпрос тя получила отрицателен отговор.

За пореден път Мира Янова обясни в ефир, че изследването е по европейски проект и че в него са участвали 2400 души от малки и големи градове, както и от селата.

“Обработих първите триста карти и резултатът беше 2:1. Обработих следващите 700 и резултатите бяха пак същите. И така до края”, коментира Янова.

Колегата й обаче продължи да не й вярва и подвеждащо я попита: “Имахте ли въпрос за кого гласувахте през 2009 година?” В този въпрос Диана Найденова заподозря, че Томов се опитва да накара социоложката да признае, че анкетата се е провела измежду симпатизанти на ГЕРБ. Уловила иронията му, Янова отговори: “Да, само тях питах”.

Тя обясни още, че няколко пъти е искала одит на своите проучвания, но такъв не й е правен. С това остави впечатлението, че прогнозите й са обективни и пунктуални.

За да разбере Диана Найденова откъде идва настървението на другия й гост, тя го попита в какво обвинява колежката си. “В непрофесионализъм”, отсече той. “Благодаря ти”, отвърна му опонентката му с известна доза ирония. “От 22 години съм на този терен. Нашите прогнози са най-точните. От 2 години моля за одит на изследванията ми. Исках професионална комисия да ги погледне... ”, възмущаваше се Радева от липсата на отклик по отношение на молбата й.

Понеже Томов продължаваше да я гледа критично, нервите й не й издържаха и тя избухна: “Всички ние създадохме недоверие у хората. Направихме така, че хората да не ни вярват. И затова са виновни Кънчо Стойчев и Андрей Райчев. Те, които имат вилни селища, вестници, които са в съдружие с Краси Гергов. Кънчо Стойчев има тъканна банка. Ако искаш, Диана, може да си замразиш яйцеклетките при него”. Емоционалният изблик наМира Янова даде повод на Томов да определи поведението й за непристойно и възмутително, а на водещата се наложи да се намесва на няколко пъти, за да гаси прехвърчащите между събеседниците искри. / http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Крясъци в “Челюсти”, водещата усмирява Мира Янова и Цветозар Томов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди