изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:21 EEST
Китайските милиардери изравниха американскитеКитайските милиардери изравниха американските    
КитайПрез тази година броят китайските милиардери, които дължат богатството си на фондовата борса, е надминал този в САЩ – 212 срещу 211, сочат данни от проучване на списание „Хужун Рипорт". Според него в края на януари в света е имало 1,453-ма души с лично състояние над 1 милиард долара. По континенти те се разпределят както следва: Азия – 608, Северна Америка – 440 и Европа – 324.

 От отделните страни на първо място са САЩ с 408 милиардера, следвани от континентален Китай – 357, Русия, Германия и Индия. Според данните половината от милиардерите в света са американци и китайци. В същото време градът с най-състоятелните хора е Москва – там те са представени от 76 милиардера, на второ място се нарежда Ню Йорк, след който идват Хонконг, Пекин и Лондон.

Мексиканецът Карлос Слим продължава да оглавява списъка на най-богатите хора със състояние от 66 милиарда долара, втори е американецът Уорън Бъфет с 58 милиарда, а трети се нарежда испанецът Амансио Ортега, основател на модната марка „Зара", донесла му към момента 55 милиарда долара.

Проучването на „Хужун Рипорт" е установило, че средната възраст на китайските милиардери 63 години. Интересна подробност е, че от всичките 357 души, 153 са жени, 262-ма живеят в континенталната част на Китай, 54 в Хонконг и 32-ма в Тайван.

Най-богатият китаец в края на януари продължава да е хонконгският магнат Ли Кашинг. Неговото богатство се оценява на 32 милиарда долара. Той е най-богатият азиатец и седмият в света. 68-годишният Дзун Цинхоу, президент на холдинга „Уахаха", обединяващ няколко компании за напитки, е най-богатият китаец от континенталната част с 13 милиарда долара. През миналата година Джун влезе в светлината на обективите със странното си решение да изпрати няколко инвестиционни екипа в Европа, които да търсят луксозни продукти, които да се предлагат в неговия нов шопинг-мол в град Ханджоу.

Втори по богатство в континентален Китай се нарежда 59-годишният Уан Дзиенлин. Благосъстоянието му, което се оценява на 78 милиарда юана, се дължи на строителството и продажбата на недвижими имоти. През 2012 г. неговата компания „Далиен Уанда Груп" купи най-голямата американска верига кинозали АМС Ентъртейнмънт Холдингс, превръщайки се в най-големият в света оператор на киносалони. http://bulgarian.cri.cn

 


Сходни връзки

Китайските милиардери изравниха американскитеКитайските милиардери изравниха американските | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди