изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:28 EET
8 коалиции подадоха заявления за изборите    
Политика

 Броят на коалициите, които подадоха заявление в ЦИК за участие на парламентарните избори е 8, съобщи за БГНЕС говорителят на ЦИК Бисер Троянов.



8-те коалиции са съставени от 27 партии. От ПП "Синьо Единство" са подали заявление за отказ от регистрацията им в ЦИК като партия. Но членове на партията могат да участват в коалиция с други партии, уточни Бисер Троянов.

Коалициите можеха да подават документи в ЦИК за участие в изборите до 17 ч. днес. От подадените заявления до крайния срок 18 часа на 27 март регистрирани бяха 67 партии за участие в изборите. От тях 4 партии обжалват отказ на ЦИК за регистрация, което означава, че 63 партии до момента са регистрирани за изборите.

Предизборната кампания започва на 12 април и ще продължи до 10 май. Тя ще се води на български език. 11 май ще е ден за размисъл и партиите няма да имат право да агитират гражданите. Според последните законови промени изборният ден вече ще започва с час по-късно - в 7 часа и ще продължи до 20 часа. А агитационните материали трябва да бъдат премахнати до три дни след изборния ден. /БГНЕС

 


Сходни връзки

8 коалиции подадоха заявления за изборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди