изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:31 EEST
Арестуваха мъжа на дизайнерката Виргиния Здравкова    
Ред и сигурност Топдилъри в търговията с антики у нас и зад граница Димитър Здравков-Пальонката (43 г. )и Ангел Пеев-Малкия (40 г.)са задържани при операция на антимафиоти от Пазарджик и София. Пальонката е мъж на дизайнерката Виргиния Здравкова.

Той и Малкия са от Пазарджик и са задържани при сделка с антики на магистрала “Тракия”. При операцията са арестувани и двама иманяри от хасковското село Сусам - единият Г.Т. на 30 г. - осъждан ефективно за кражба, а другият - Т.Т. - без криминални прояви, на 65 г., съобщи МВР. Четиримата имали уговорена среща край магистралата. Пазарджиклите трябвало да купят открити от иманярите предмети, без да знаят, че антимафиотите вече ги следят.

Извършени са проверки на адреси и автомобили, използвани от задържаните на територията на Пазарджик и Хасково, в които са участвали и служители от СБОП – Хасково.

Оттам са иззети множество движими културни ценности - монети и предмети от епохата на античността, сред които: над 200 антични монети /сребърни и златни, и няколко от бронз/, много от които са част от колективна монетна находка с римски денари и антониниани; над 70 различни по вид предмета, представляващи археологически артефакти; 5 антични пръстена; гема; камея; част от бронзов котел с орнаменти; апликации с позлата и такива с изобразени човешки и животински фигури по тях; фиали /античен съд подобен на купа/; бронзова фигура на херакъл. Намерен е и металдетектор от висок клас, марка „Майлаб 5000”.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 278, ал. 6 от НК, под наблюдението на Окръжната прокуратура – Пазарджик. След 24-часовото задържане на четиримата мъже, на първите двама е наложена прокурорска мярка „задържане под стража“ до 72 часа. Работата по документирането на случая продължава./ http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Арестуваха мъжа на дизайнерката Виргиния Здравкова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди