изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:36 EEST
ГЕРМАНИЯ - С ПРОГРАМА ЗА ОБУЧЕНИЕ И РАБОТА НА МЛАДЕЖИ    
Европейски съюз

Германското правителство финансира нова програма за стимулиране на професионалната мобилност на младежи от Европа, интересуващи се от обучение и работа в Германия, съобщиха от дирекция "Бюро по труда" в Добрич. Програмата "Работата на моя живот" ще се реализира от Федералната агенция по труда и Централата за международно и специализирано посредничество с партньорството на Агенцията по заетостта като член на EURES.



Условията, на които трябва да отговорят младежите, са да са на възраст между 18 и 35 години към момента на подаване на заявлението и да са завършили средно образование с успех над 5.00, като предимство ще имат кандидатите, които имат ниво на език поне А1. Курсовете на обучение по избрана професия са с продължителност от 3 до 4 години. Практическата част се провежда в 3 до 7 последователни дни от седмицата на работното място, а теоретичната - в 1 или в 2 дни в професионално училище. При успешно прилагане на финалния изпит пред Камарата на промишлеността и търговията или Занаятчийската камара младежите получават официално призната степен на професионална квалификация.

Брутното месечно възнаграждение е до 818 евро. Първоначално кандидатите трябва да са готови авансово да покрият разходи за езиков курс А2 в България, езиков курс В1 в Германия, пътувания за представяне на интервю, за започване на практика, за започване на професионално обучение. Направените разходи в последствие ще бъдат възстановени.

Допълнителна информация за офертите за обучение, профила на предлаганите за изучаване професии, условията за включване в програма "Работата на моя живот" и финансовите стимули може да бъде намерена на интернет страницата на Агенцията по заетостта. НДТ

 


Сходни връзки

ГЕРМАНИЯ - С ПРОГРАМА ЗА ОБУЧЕНИЕ И РАБОТА НА МЛАДЕЖИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди