изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:52 EET
ЗАПОЧВА РЕМОНТ НА ТРИ ПЪТНИ ОТСЕЧКИ    
Новини

Избран е изпълнител за реконструкция на три пътни отсечки в Добрич, които ще се ремонтират по трансграничен проект на община Добрич, съобщиха от кметството. Това са отсечки от бул. „25 септември”, улиците „Калиакра” и „Поп Богомил”. При подходящи климатични условия ще започне ремонтът, като очакванията са дейностите да бъдат изпълнени в рамките на един месец през април.



 

Проектът SMART – „Устойчивост, мобилност, достъпност в трансграничния регион Констанца-Добрич – транспортна инфраструктура” се реализира съвместно с областен съвет – Констанца. Той е по оперативната програма „Трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013”.

Основната му цел е подобряване на достъпността и повишаване на мобилността в трансграничния регион, което е необходима предпоставка за сближаване на хората, общностите и икономиките между Румъния и България. Общата стойност е 7 834 096,25 евро, а продължителността е 25 месеца. За Община Добрич финансирането е в размер на 4 394 097, 40 евро, а за румънската страна е 3 241 012,81 евро.

Това е вторият одобрен общински трансграничен проект в партньорство с Областен съвет Констанца. Дейностите включват реновиране на пътни отсечки в Добрич и доставка на пътно оборудване в Констанца. Ще бъдат реконструирани: бул. „25 септември” с дължина 2.09 км., улица „Калиакра" с дължина 1,510 км. и улица „Поп Богомил" с дължина 1,093 км. Участъците са приоритетни както за развитие на бизнеса, така и за подобряване на сътрудничеството и кооперирането в региона. По проекта са предвидени още дейности по проучване, анализ и оценка на трафика в трансграничната зона Добрич - Констанца, както и разработване на съвместна стратегия за подобряване на трансграничната мобилност. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА РЕМОНТ НА ТРИ ПЪТНИ ОТСЕЧКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди