изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:24 EEST
ПРЕДСТАВИХА ЗЕЛЕН УЕБ ПОРТАЛ    
Новини

Той е разработен по трансграничен проект, по който партньор е Търговско-промишлената палата в Добрич



 

Зелен уеб портал, разработен по проект на Търговско-промишлената палата в Добрич, бе представен в петък в Албена. Той има за цел да популяризира прилагането на екологични практики за опазване красивата природа в пограничния добруджански регион Добрич-Констанца.

Уеб-порталът се реализира по проект „Повишена информираност на туристическия клъстер за управление и опазване на околната среда“, който има за цел повишаване на информираността на туристическия клъстер за управление и опазване на околната среда. Проектът се реализира по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България. По него ТПП – Добрич, си партнира със сдружение “Европейски институт за културен туризъм” “ЕВРИКА” от България и екологично сдружение „Маре Нострум”, Румъния.

Проектът се изпълнява съвместно от партньорите в продължение на 18 месеца. Главните му цели са устойчивост на природните ресурси чрез разумна експлоатация и ефективно опазване на околната среда, повишаване на информираността на туристическия клъстер за устойчиво използване и опазване на природните ресурси и околна среда и борба с климатичните промени, повишаване на информираността на туристическия клъстер за методи и системи за намаляване натиска върху околната среда. Проектът е насочен към туристическият клъстер, местните власти и НПО, потребителите на туристически услуги.

Чрез него се извършва анализ и оценка  степента на замърсеност на околната среда, разработва се стратегия за устойчиво развитие, провежда се съвместна информационна кампания, повишава се капацитетът на МСП от туристическия клъстер за устойчиво развитие, осъществява се и сертифициране с  екомаркировка и EMAS.

Уеб порталът е насочен към това да информира и възпитава хората да имат екологично разбиране в тяхното ежедневие. Засега Зеленият уеб портал е достъпен само на английски език, но в процес на подготовка е версията му на български и румънски език. В него може да се намери информация за добри екологични практики, за Европейската схема за управление по околна среда и одит, за регистрирани екопродукти и начините на тяхното използване, за регистрирани еко хотели и ресторанти на територията на пограничния добруджански регион. Зеленият уеб портал предлага също „зелени” съвети, еко новини от Европейския съюз (ЕС), форум за срещи онлайн и дискусии на еко тематика. НДТ

 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИХА ЗЕЛЕН УЕБ ПОРТАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди