изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:37 EEST
ГЕРБ държи близо 29 млн. лв. на влог    
ПолитикаПовече от два пъти са паднали приходите на управляващата доскоро партия ГЕРБ от членски внос. През 2012 г. формацията е събрала едва 64 000 лева от активистите си, а през 2011 г. - 155 000 лева. Това стана ясно от финансовия отчет на ГЕРБ за м.г., изпратен в Сметната палата. Партията на Бойко Борисов публикува първа документа на сайта си.

"Сумата от членски внос е по-малка, защото в момента на изготвяне на отчета, не са били постъпили плащания от всичките ни членове", коментира пред "Труд" административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов. Иначе в централата отчитат ръст на членове - по данни към ноември м.г. в партията са се записали около 72 хил. души. По правилник всеки член плаща по 2 лева годишно.

Над 15,2 млн. лева "извънредни разходи" е направила партия ГЕРБ м.г., става ясно от отчета. Сред тях са текущи харчове, разходи за заплати и консумативи, както и за покупката на три нови автомобила за нуждите на партията. "Взели сме едно старо "Волво", един "Опел" и един "Фолксваген", като последните две са на пазарни цени", обясни Паунов. Партията на Борисов е имала "извънредни разходи" и през 2011 г. - над 23,5 млн. лв.

През 2012 г. ГЕРБ имат близо 24 млн. лева приходи от държавна субсидия. Партията печели и от лихви по депозити - към края на декември 2012 г. държи в банки над 28,6 млн. лева. Затова за година от лихви в партийната хазна са влезли 550 000 лева. Сумата е наполовина по-малка в сравнение с 2011 г., когато печалбата от влоговете е била около 1,1 млн. лв.

"Теглили сме големи суми за даренията, които направихме за пострадалите и в с. Бисер, в Перник. Нормално е, като депозитите паднат, и лихвата да пада", каза Паунов. През 2012 г. от ГЕРБ са направили дарения над 3,5 млн. лв. за различни благотворителни каузи.

В доклад за политическата дейност за 2012 г., който също е качен в сайта, ГЕРБ отчитат желанието на хора от страната да търсят съдействие за решаване на проблеми от лидера на партията Бойко Борисов и заместника му Цветан Цветанов. В документа са изтъкнати и постижения на 41-вото народно събрание, след които и приемането на Закона за отнемане на незаконно придобито имущество. Като успехи на национално ниво са записани изграждането на магистралите "Тракия" и "Хемус", както и разширението на софийското метро.

В политическия отчет на вече бившите управляващи фигурират и срещите на Борисов с президента на САЩ Барак Обама, както и оценките за правителството, дадени от Жозе Барозу, Ангела Меркел, Дейвид Камерън, Вилфрид Мартенс, Антонио Лопез, Жозеф Доул, Йоханес Хан и др. От ГЕРБ отчитат, че през 2012 г. са обучили 140 младежи от страната в политическата си академия.

Партиите - с доклади в срок

Всички останали парламентарни партии и такива с шансове за следващия парламент - БСП, ДПС, "Атака", "Движение България на гражданите", ДСБ, СДС и РЗС, са внесли в срок отчетите си в Сметната палата, казаха от централите им. Той изтече на 31 март, а до месец държавният одитор трябва да ги провери за достоверност. В публичните регистри на партиите не фигурират големи покупки.

ДПС са се сдобили с имот за офис в Смолян.
За м.г. от БСП отчитат постъпления от членски внос в размер над 1 млн. лв., както и 118 000 лв. от дарения от физически лица. Субсидията на партията е 8,2 млн. лв. Въпреки това червените ще теглят кредит от 2 млн. лв., с част от който ще финансират кампанията преди вота.

Заем за това ще тегли и формацията на Меглена Кунева. Все още не е уточнен размерът, а обезпечението ще е два вида - гаранция с лично имущество или с "блокирани" пари на влог за каузата, обясниха от щаба на партията.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

ГЕРБ държи близо 29 млн. лв. на влог | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди