изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-11-27 @ 16:18 EET
Окръжен съд – Добрич, върна на прокуратура за доразследване дело за убийство    
Ред и сигурност Окръжен съд – Добрич, прекрати съдебното производство по наказателното дело срещу 54-годишния Пейчо В. Ил. от с. Росица, община Ген. Тошево, и го върна на прокуратурата за доразследване.

 

Държавното обвинение е привлякло Пейчо Ил. като обвиняем за това, че в с. Росица, по непредпазливост е причинил смъртта на 57-годишен мъж от същото село, настъпила на 05.07.2012 г. вследствие на умишлено нанесена на 11.06.2012 г. средна телесна повреда – счупване на две ребра, довело до затруднение на движението на снагата за период от над 1 месец и развитието на травматична плевропневмония, представляваща разстройство на здравето временно опасно за живота.

Окръжен съд – Добрич, прие, че в досъдебното производство срещу Пейчо Ил. са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, с които са накърнени правата на обвиняемия. Съдебният състав прави тази констатация въз основа на постъпили в съдебната фаза на делото писмено становище на 54-годишния за факти по обвинителния акт и направени в съдебната зала днес искания за разпит на трима свидетели, за изясняване на допълнителни обстоятелства.

Според обвинителния акт подсъдимият и пострадалият се срещнали на 11.06.2012 г. на спирката на с. Росица и заедно изпили двулитрова бутилка бира. Около час след като се разделили 57-годишният пристигнал в дома на Пейчо Ил. и поискал да се почерпят. Подсъдимият му казал да си върви, защото бил пиян. Свидетел по делото казва, че подсъдимият му разказал как отпратил пострадалия и му ударил два-три юмрука в главата, след което го избутал през портичката на улицата. 57-годишният ритнал с коляно фар на лекия автомобил на пострадалия, после се търкалял по него и повредил лявото странично огледало. Паднал на земята, а подсъдимият го наритал в гърба. Пострадалият останал да лежи край двора му до вечерта, когато подсъдимият и свидетел по делото го завлекли в дома му. На следващата вечер бил извикан екип на „Спешна помощ” да прегледа пострадалия. На 13.06.2012 г. пристигнала сестра му, уведомила кмета за нанесения побой на брат й и повикала фелдшер да му окаже медицинска помощ. 57-годишният нямал здравни осигуровки, затова сестра му помолила фелдшера да му осигури домашно лечение, което той направил. На 16-17.06.2012 г. вече бил в съзнание. На 21.06.2012 г. пострадалият бил заведен в Спешното отделение на МБАЛ – Добрич, а впоследствие освидетелстван от съдебен медик. Лечението му продължило при домашни условия. На 05.07.2012 г. той бил намерен мъртъв.

Окръжен съд – Добрич, намира, че досъдебното производство не е изяснило пряката причинна връзка между нанесената средна телесна повреда и настъпилата смърт, включително какво лечение е осъществено спрямо пострадалия, доколко същото е адекватно с оглед получените увреждания, и връзката му с настъпилата смърт. Съдът смята, че това има съществено значение за обвинението, по което е привлечен да отговаря подсъдимият. Съдът посочи, че е необходимо новите доказателства да бъдат събрани в досъдебното производство, защото те може да имат значение при определяне за какво престъпление, трябва да отговаря Пейчо Ил.

03.04.2013 г. Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, върна на прокуратура за доразследване дело за убийство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди