изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:12 EET
ЛЪСНА НА ГОЛО И МАГИСТРАЛА МАРИЦА    
НовиниНад сто строителни работници започнаха стачка поради неполучаване на заплати в продължение на месеци. Работниците строят магистралата от Свиленград до Капитан Андреево. Стачкуващите се събраха пред офиса на фирмата строител „Пътни строежи“ край Любимец.

„Така повече не може. Политиците се хвалят, че строят магистрали. Хубаво, но къде са парите“, каза един от тях и посочи, че от месеци търси пари назаем, но вече няма от кого да поиска. Част от работниците вече са с изключен ток. Стачкуващите заплашиха и с блокада на магистралата. Те са категорични, че няма да се върнат на работа, ако не получат заплатите си.

Работниците не са получавали от 2011-а два месеца по 40 процента, за 2012-а трябва да получат заплати за 9 месеца по 40% и още една заплата. За януари и февруари от тази година не са получили нито една стотинка, съобщава БГНЕС.

Подобни проблеми възникнаха и на магистрала „Тракия“. Там част от фирмите „погребаха“ фирмите си на едно от платната на магистралата, тъй като не са получавали никакви плащания в продължение на месеци, а за извършеното от тях са издавали фактури и внасяли ДДС в държавния бюджет.

В началото на февруари над 100 души протестираха на новостроящия се Лот на АМ „Тракия“ Ямбол–Карнобат с искания да им бъдат изплатени минали задължения от близо 10 милиона лв. Недоволните изкопаха символичен гроб, в който погребаха табели с имената на своите фирми. http://novinite.bg

 


Сходни връзки

ЛЪСНА НА ГОЛО И МАГИСТРАЛА МАРИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди