изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:17 EEST
Мария Капон: Пак трик, прегледайте си сметките за тока, да видите дали наистина е поевтинял!    
НовиниПрокуратурата най-накрая започна да работи. За първи път има досъдебни производства. Има някакво начало. Така Мария Капон коментира в сутрешния блок на bTV заведените от прокуратурата дела за нередности в енергетиката.

Капон посочи, че една от проверките е била срещи Михаил Андонов по две точки. “Той е човекът който трябваше да даде отговори на въпроса къде са фактурите за “Белене”. Помните ли, че прокуратурата издирваше едни фактури? Не може да се каже, че той е работил сам”, смята тя.

“Ще го отнесе най-вероятно някой държавен служител във веригата”, прогнозира тя предвид факта, че другите дела се водят срещу неизвестен извършител. Според нея няма обяснение как така държавата не си е взела 200 млн. лв. дивиденти.

Капон поиска от министъра на финансите и от Марин Райков да оповестят списък с държавните дивиденти.

“Най-вероятно хората в годините не вярват, че може да се носи политическа отговорност”, смята тя.

Капон показа фактура за платен ток на едно семейство за два поредни месеца. В първия месец за 35 дни са платени 344 лв., което прави по 9,83 лв. на ден. Вторият месец сметката сумарно е по-малка със 100 лв., но е за 23 дни. Така на ден излиза средно по 10,33 лв. Потреблението е почти еднакво.

Заради това Капон призова всички да си погледнат сметките за ток и да изчислят има ли реално намаление на цените или то просто се дължи на изчислителни трикове. Защото след всяка зима се спекулира, че цените падат, но реално това не се случва.

Капон посочи, че прокуратурата трябва да провери какво е подписала България по “Южен поток”. Трябва да стане ясно дали ще има печалба от този проект. “Нека да видим какъв е договорът. Този договор предстои да бъде разследван”, заяви тя.

Според нея, решението на проблемите с цените на електроенергията е в либерализацията на пазара.

http://www.blitz.bg

ПОЛИТИКА НА ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ: Биволъ: Човекът на Пашата "разпределил" 800 млн. от ЧЕЗ

 


Сходни връзки

Мария Капон: Пак трик, прегледайте си сметките за тока, да видите дали наистина е поевтинял! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди