изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:24 EET
СТИПЕНДИАНТИ НА ДАМСКИ КЛУБ „МАЙЧИНА ГРИЖА” ПОСЕТИХА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ    
Европейски съюз

Ученици и студенти от Добрич - стипендианти на дамски клуб „Майчина грижа”, имаха възможност са посетят Брюксел и Европейския парламент. Техен домакин бе евродепутатът д-р Антония Първанова.



„Ние бяхме гости на д-р Първанова, която ни посрещна на входа на Европейския парламент и през цялото време ни придружаваше”, споделиха представители на дамския клуб, които придружаваха децата по време на посещението им в европейската столица. Българският евродепутат е изнесъл пред гостите си лекция за структурата на Европарламента и българското участие в него. Без никакъв политически акцент д-р Първанова е разказала на децата и придружаващите ги възрастни на достъпен език за своята дейност, за участието си в различни комисии, споделила е за политиките на ЕП в областта на здравеопазването, правата на жените и др.

„Посещението в Брюксел беше много приятно. Разгледахме града, а посещението в Европейския парламент беше много интересно. Д-р Антония Първанова ни представи структурата му, работата му. Ще запомня с прекрасни впечатления това посещение в столицата на Европейския съюз”, сподели за НДТ Явор Димов, който е стипендиант на клуб „Майчина грижа”.

„Доволна съм от възможността, която имах - да посетя Брюксел и Европейския парламент. Посещението  бе много добре организирано и останахме с много хубави впечатления. Много полезно бе представянето, което д-р Първанова направи за работата на ЕП. Имах възможност да науча повече за нещата, с които тя и колегите й евродепутати се занимават. Радвам се, че имах тази възможност да посетя Брюксел” - каза Мила Милева, която също е стипендиант на дамски клуб „Майчина грижа”.

В Европарламента е имало време децата да си направят и снимки. След това те са имали възможност да разгледат града, да присъстват на концерт в катедралата. От своя страна ръководители на групата споделиха, че са много доволни от невероятната дисциплина и точност на децата, които са били включени в групата. Благодарение на д-р Първанова, децата, които са сираци или полусираци, са получили и дневни средства.

Участниците в пътуването споделиха своята благодарност за перфектната организация и от страна на дамски клуб „Майчина грижа”, който е осигурил и самостоятелен транспорт от Добрич до София. НДТ

 

 


Сходни връзки

СТИПЕНДИАНТИ НА ДАМСКИ КЛУБ „МАЙЧИНА ГРИЖА” ПОСЕТИХА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди