изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:22 EET
Астрономическият хотел Elqui Domos    
Новини Наблюдаването на звездите е вълнуващо преживяване на всеки, който е фен на астрономията или просто е отишъл на почивка със своята половинка. Подобно удоволствие може да получите, ако отседнете в хотел Elqui Domos. Той е разположен в сърцето на тясна долина в Андите, Чили. Долината е известна със своето ясно небе и приятно време.

Хотелът се състои от няколко отделни дървени кабини, както и от седем купола. Последните предлагат по-тясната връзка с природата и осигуряват уникална гледка към нощното небе, тъй като имат прозрачен покрив. По този начин човек може да си лежи удобно в купола, наслаждавайки се на светещите звезди в небето. Всъщност Elqui Domos е един от седемте астрономически хотела в света и единственият в южното полукълбо.

„Стаите“ на хотела имат два етажа – на първия се позиционират холът и банята, а на втория се намира леглото, над което има подвижен покрив. Всеки купол има голяма тераса, на която спокойно може да се отпуснете вечер. Бонусът от хотела е безплатен чай, който се поднася по всяко време.

Elqui Domos предлага различни услуги, фокусирани главно върху астрономията. Някои от тях са: специализирани астрономически турове или пък нощни обиколки с коне. По всяко време посетителите на хотела могат да си наемат кола или колела под наем. Предстои изграждане на ресторант и лоби, както и добавяне на няколко нови кабини.  http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Астрономическият хотел Elqui Domos | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди