изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:56 EEST
ПРИКЛЮЧИ РЕГИСТРАЦИЯТА НА КАНДИДАТИ ЗА ДЕПУТАТИ    
Политика  Предстои битката, като изненадващо лидерът на Атака - Добрич, не е в листата. Друга изненада е, че директорът на РИМ - Добрич, Костадин Костадинов е водач на листата за Добрич на Национален фронт за спасение на България

В събота изтече крайният срок за регистрация на листите с кандидати за депутати за предстоящите извънредни парламентарни избори на 12 май. На витрината до входа на областна администрация могат да се видят регистрираните листи на партии и коалиции.

Изненадата бе поднесена от  регистрираните листи от Атака, където като водач фигурира името на Николай Александров, а втора в листата е Калина Балабанова. Любопитен е фактът, че областният лидер на партията на Сидеров - Атанас Атанасов, изобщо не е включен в листата.

Другата изненада поднесе директорът на Регионалния исторически музей - Костадин Костадинов, който е водач на листата за Добрич за Национален фронт за спасение на България. Оказва се, че Костадинов, който бе зам.-председател на ВМРО, се е разделил с воеводите и е преминал в редиците на НФСБ, като е водач на листата и във Варна.

Както вече съобщихме, водач на листата на ГЕРБ е Румен Иванов, а втори след него е доскорошният областен управител Желязко Желязков. Доскорошният депутат д-р Светомир Михайлов от Балчик е поставен на четвърто място, като пред него, трети е Адриан Ялнъзов.

Водач на листата на Коалиция за България е Явор Гечев, а втора е Сияна Фудулова, която е областен лидер на БСП за Добрич и вече веднъж бе депутат в парламента.

ДПС влизат в битката за депутатски места от Добрич с водач зам.-председателят на партията Рушен Риза, а втори е областният председател и шеф на предизборния щаб на партията д-р Ердинч Хаджиев, който също има зад гърба си малък опит като депутат.

Партията на Меглена Кунева също заложи на външен за Добрич водач на листата - Прошко Прошков, който е сред учредителите на партията и е водач и в една от множеството софийски листи. Втори е Ростислав Йорданов, а трета - областният лидер Олга Задгорска.

 От регистрираните коалиции, които ще се състезават за вота на добруджанци с листи, СДС залага на местен човек за водач, при това от гражданската квота - Детелина Симеонова.

Другата част от синия спектър на политиката - ДСБ, също заложи на местен за водач на листата - д-р Евгени Чобанов от Каварна.

 ВМРО - въпреки вътрешнопартийните си проблеми, също се включва в надпреварата, като водач на добричката листа е Йордан Йорданов, който е познат в града като общински съветник в Добрич от тази партия.

Със своя листа за вота на добруджанци ще се бори и първата регистрирана за тези избори в ЦИК коалиция между НДСВ и партията на Касим Дал - "Свобода и достойнство". Водач на листата в Добрич е Белгин Якубов - от квотата на "Свобода и достойнство", а втори е областният лидер на НДСВ - д-р Георги Желев.

С листа в Добрич са регистрирани и протестиращите, които избраха "Демократична гражданска инициатива" като партия мандатоносител.

С листа се явяват на изборите и партия "Лидер", зад която стои бизнесменът Христо Ковачки. Водач е Иван Банков, а втора - Мирела Иванова. НДТ

 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИ РЕГИСТРАЦИЯТА НА КАНДИДАТИ ЗА ДЕПУТАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди