изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:10 EEST
НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА: Гърция национализира най-големите си банки    
Европейски съюз

Гърция национализира двете си най-големи банки. Това е било искане на Тройката международни кредитори по време на срещата им с гръцкото правителство в неделя. Националната банка на Гърция (National bank ot Greece) и „Юробанк Ергасиас“ (Eurobank Ergasias) минават под контрола на Фонда за финансова стабилност. Процедурите за рекапитализация на двете банки започват незабавно и се очаква да приключат в края на април.



През февруари беше съобщено, че „Юробанк Ергасиас“ вече е собственост на Националната банка на Гърция, която е най-големият кредитор в Гърция.

Решението води до разделяне на двете банки, преди да е приключило сливането им, коментира в. „Та неа“. Изданието посочва, че Националната банка на Гърция и „Юробанк Ергасиас“ преминават вече под контрола на държавата.

В. „Етнос“ посочва, че това става факт след след силния натиск на Тройката на маратонските преговори през уикенда.

В неделя ръководителите на Тройката международни кредитори се срещнаха с премиера Андонис Самарас, а за днес е насрочена нова среща с финансовия министър Янис Стурнарас.

Вестник „Имерисия“ пише за умерен оптимизъм относно договаряне на принципно споразумение и отпускане на следващия транш от финансовата помощ за Гърция в размер на 2,8 млрд. евро на срещата на Еврогрупата в петък.

Изданието посочва, че Атина бърза да „резервира“ и споразумение за следващия транш от 6 млрд. евро.

„Преговорите вървят добре, има напредък и се надявам споразумението да бъде постигнато скоро. Няма да има нови мерки като намаляване на заплати, пенсии и увеличаване на данъци в периода 2013 г. – 2014 г. „, заяви вчера финансовият министър

„Елефтеротипия“ коментира, че след решението за двете банки балансът на финансовата система в Гърция вече е несигурен, а последствията са неизбежни. Изданието цитира финансовия министър, който заяви, че няма проблем в рекапитализацията на банките и няма заплаха за сигурността на депозитите.
Информационна aгенция „Дартс Нюз“

 


Сходни връзки

НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА: Гърция национализира най-големите си банки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди