изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:27 EEST
ТАЛАНТЛИВИТЕ ПЕВЦИ ОТ МЛАДЕЖКИЯ ЦЕНТЪР - С НАГРАДИ ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС    
КултураНа 5, 6, и 7 април в Пловдив се проведе Х Национален конкурс за изпълнители на забавна песен, организиран от Министерство на образованието, младежта и науката, община Пловдив, Регионален инспекторат на образованието в Пловдив и Общинския детски комплекс в града.

В него взеха участие детска вокална група „Сладурковци”, вокален квинтет “The Cools” и трима изпълнители от студио за поп-рок певци „Сарандев” при общински младежки център "Захари Стоянов" в Добрич с ръководител и вокален педагог Елена Карабельова. Най-малкият представител на студио „Сарандев” - Росен Петров, се пребори с голямата конкуренция от 23-ма участници в първа възрастова група /до 8 години/ и заслужено грабна първа награда. Журито с председател Жан Пехливанов - преподавател в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, оцени високо представянето на Росен. Малкият добричлия покори публиката и журито с невероятна артистичност, добра вокална подготовка и сполучливо подбран репертоар. Той изпълни песните „Как се расте” на композитора Хайгашод Агасян и „Пак съм тук” - българска версия на “I Feel Good” на Джеймс Браун.

Студио „Сарандев” може да се похвали и с още една награда от конкурса - специална награда на Националния дворец на децата-София, за Ирена Руменова, която се представи във втора възрастова група /от 9 до 11 години/ и се конкурира с 30 малки певци от цялата страна.

Детска вокална група „Сладурковци” и вокален квинтет “The Cools” се представиха в категория вокални ансамбли във втора възрастова група /от 12 до 18 години/. Вокалният квинтет, в който пеят най-големите и опитни „сладурковци”, се представи блестящо и завоюва първо място. Дамяна, Павел, Десислава, Александрина и Мартина са ученици в 5, 6 и 7 клас и бяха най-малките в тази възрастова група, но успяха да изпреварят в класацията много по-големи от тях. Сред седемте вокални ансамбъла от Пловдив, Велинград, Варна и др. журито даде точно на тях първата награда, защото звучаха спято, имаха атрактивни песни с хореография и изпяха чисто многогласните моменти в песните. НДТ

 


Сходни връзки

ТАЛАНТЛИВИТЕ ПЕВЦИ ОТ МЛАДЕЖКИЯ ЦЕНТЪР - С НАГРАДИ ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди