изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:50 EEST
Числеността на митничарите на Дуранкулак и Кардам е удвоена с цел облекчаване на трафика    
НовиниСофия. Със заповед на директора на Агенция „Митници” ще бъде удвоен съставът на митнически служители на ГКПП Дуранкулак и ГКПП Кардам. Това съобщиха от Агенция „Митници”. Смените ще бъдат подсилени с митничари от Русе и Варна.

 Контролът ще се извършва включително със специално изпратени от базата за обучение в Балчик митнически екипи с кучета, обучени да откриват наркотични вещества и тютюневи изделия. На ГКПП Дуранкулак е пренасочена и мобилна рентгенова установка.
Мерките са във връзка с аварията на част от платното на Дунав мост и въведената забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 10 тона.
Агенция „Митници” информира още, че по молба за ИА „Автомобилна администрация” се въвежда следната организация по контрол на разрешителния режим на ГКПП:
Преустановява се резервирането на еднократни разрешителни за международен превоз на товари на ГКПП Русе - Дунав мост до отпадане на забраната за движение.
Всички резервации, направени за ГКПП Дунав мост до 8 април 2013 г. включително, ще бъдат предоставени на превозвачите. За тази цел ще се проверяват всички документи, свързани с извършването на превоза.
Агенция „Митници” препоръчва алтернативни маршрути за всички транзитно преминаващите товарни автомобили.
На всички превозвачи, пътуващи в посока Западна и Централна Европа, се препоръчва, ако имат възможност, да преминават през Сърбия. А в случай, че не могат да избегнат преминаване през Румъния, да ползват останалите ГКПП между България и Румъния.
Превозвачите, пътуващи в посока Източна Европа, могат да ползват включително и алтернативен маршрут - транзит през България и Сърбия, като за целта преминават през ГКПП Брегово или Връшка чука, както и останалите ГКПП на България с Румъния – Видин – ферибот, Оряхово, Свищов, Никопол, Силистра, Кардам, Дуранкулак.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Числеността на митничарите на Дуранкулак и Кардам е удвоена с цел облекчаване на трафика | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди