изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:27 EEST
И ЖИВОТНОВЪДИТЕ СЕ ВДИГАТ, АКО НЕ СЕ СПАЗИ ЕВРОПЕЙСКИЯ РЕГЛАМЕНТ ЗА МЛЕЧНИТЕ ПРОДУКТИ    
НовиниАко до десет дни управляващите не реагират адекватно и не започнат да спазват европейския регламент за млечните продукти, животновъдите излизат на масов протест.




Това предупредиха представители на аграрните организации в България, съобщи БНР.
Има европейски регламент, който защитава потребителите и задължава производителите да правят млечни продукти само от мляко без растителни мазнини, припомнят животновъдите. Според този регламент, едно предприятие може да произвежда или само млечни, или само имитиращи продукти. Българската наредба, която наскоро съдът отмени, беше компромисен вариант, според който мандрите можеха да сменят продукцията си на всеки 6 месеца.
Според млекопроизводителите, наредбата е излишна и трябва да се приложи директно европейското законодателство. От бранша поискаха още всички предприятия, които ползват палмово масло да бъдат извадени от списъка на мандрите, а имитиращата продукция да се обложи с данък 2.50 лв. на килограм като част от тях отиват в МТСП и Министерството за здравеопазването, а другата се връща при животновъдите, за да се стимулира българското производство на мляко.
Аграрните организации предупреждават, че ще сезират ЕК за неспазване на европейското законодателство, а ако нищо не се промени до десет дни, организират протест.
 


Сходни връзки

И ЖИВОТНОВЪДИТЕ СЕ ВДИГАТ, АКО НЕ СЕ СПАЗИ ЕВРОПЕЙСКИЯ РЕГЛАМЕНТ ЗА МЛЕЧНИТЕ ПРОДУКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди