изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:06 EEST
И ДПС зове: Борисов да оттегли Цветанов от листите на ГЕРБ    
ПолитикаГлавният прокурор да бъде по-дързък и да подхване и бившия вътрешен министър, апелира Лютви Местан

За нас са важни политическите измерения скандала БГ Уотъргейт. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан на извънредна пресконференция. Той призова Цацаров да бъде по-дързък и да започне наказателно преследване и срещу Цветан Цветанов по този скандал, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да го изтегли от листите, апелира Местан. Малко по-рано днес и от БСП призоваха Цветанов да бъде подведен под отговорност за скандала с незаконно използване на СРС-та.Изразих респекта си от първите действия на Сотир Цацаров. Той дава ясни знаци, че ще прилага стриктно закона, ще провежда обективно, качествено разследване и няма да се поддава на внушенията на политическата конюнктура. Смятам, че със сигнала за образуването на досъдебните производства във връзка с незаконно подслушване, главният прокурор продължава респектиращата линия. Ние очакваме Цацаров да бъде една идея по-дързък и да образува още едно досъдебно производство спрямо лицето, което по закона за СРС носи пряката отговорност - и политическа, и наказателна, за осъществяването на контрола по прилагането и използването на СРС. Това лице е министърът на вътрешните работи, посочи Местан.

Лидерът на ДПС изтъкна, че, ако има достатъчно данни за наказателно преследване на служители на МВР, ръководители на СДОТО и на отдели за това, че са допуснали тежки, фрапиращи нарушения по прилагането на СРС, то същите определения, априори, са приложими за лицето, което носи пряката отговорност по закон - г-н Цветан Цветанов.

Оттук-нататък въпросът с политическата отговорност е в полето на г-н Бойко Борисов. От неговите по-нататъшни действия ще стане ясно дали той е бил принципен, например, по отношение на министъра на земеделието г-н Мирослав Найденов. Той беше оттеглен от листите заради съмнение, че е извършил нарушение. Ще повярвам, че Борисов действа принципно, ако постъпи по същия начин с г-н Цветан Цветанов, ако му отнеме статута на председател на предизборния щаб на ГЕРБ и ако го призове да се оттегли от листите на ГЕРБ, заяви Местан.

Ако Борисов не стори това, а има всички основания да го направи, защото дали Цацаров ще образува наказателно преследване срещу Цветан Цветанов, аз не мога да коментирам, но твърдя, че е повече от естествено. Не е нужно обаче г-н Борисов да чака действията на главния прокурор и да иска наказателна отговорност за Цветанов. Ако някой тук ми каже, че всичко това се е вършило без знанието на г-н Цветанов, аз няма да му повярвам и мисля, че нито един от вас няма да повярва на подобно твърдение, обърна се към медиите Местан.

Ако Борисов действа спрямо Цветанов така, както постъп и с Найденов, ще призная, че е принципен. Ако не го направи, ще стане ясно, че бившият премиер е в режим на тежка зависимост от своя заместник Цветан Цветанов. Може би г-н Цветанов го държи с нещо, може би тази подвижна техника да е била прилагана и спрямо кого ли не, защо не и срещу първите фигури в държавата, допусна ДПС-лидерът. той разказа, че Радко Димитров, началник на отдел 4 на СДОТО, е напуснал юбилея си преждевременно на 29 март, за да може да изтрие всички доказателства за подслушването./БЛИЦ

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

И ДПС зове: Борисов да оттегли Цветанов от листите на ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди