изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:56 EEST
Станишев само с 2% зад Борисов    
Политика Партийната мобилизация месец преди изборите се отразява положително на рейтинга на политиците. Независимо от уличните протести и абсолютното отрицание на партиите, повечето лидери укрепват позиции и увеличават рейтинга си. Това сочи изследването на агенция “Медиана”, проведено от 5 до 9 април т.г.

Кой в края на февруари би помислил, че подалият оставка премиер Бойко Борисов не само ще оцелее, но и два месеца по-късно ще прибави към рейтинга си 4 %? На успех се радва и Цветан Цветанов, който вече като шеф на предизборния щаб на ГЕРБ получава плюс от 5%.

Събитията от последния месец работят и за първите мъже в БСП. Решението на Сергей Станишев да отстъпи назад, като се откаже да се кандидатира за премиерския пост, ако БСП спечели изборите, явно не се наказва от социалистите. Вместо да бъде обвинен в пораженчество, той е поощрен с увеличаващо се доверие от 5%. Всъщност, това отношение по-скоро е резултат от хитрия му ход да номинира финансиста Пламен Орешарски за бъдещ премиер.

Така през април разликата между Борисов и Станишев се стопява до 2%. Искрите, които и през последните дни прехвърчат помежду им, ще зачестяват и ще се нажежават.
Два вътрешнопартийни сканадала от миналия месец по различен начин се отразяват на партийните си лидери.

Трусовете в “Движение България на гражданите” рекушират по неблагоприятен начин върху Меглена Кунева. Скандалите заради листите в Пловдив, Сливен, Гоце Делчев и др. удрят по имиджа на Кунева, чийто рейтинг се свлича с 5%.

За разлика от Кунева, Иван Костов излиза без видими щети след последния политически развод с Надежда Нейнски. Въпреки провала на коалицията между ДСБ и “Синьо единство”, Костов не само не е наказан, но и прибавя, макар и само 1%.

И през април президентът Росен Плевнелиев остава на върха на политическото одобрение с рейтинг от 50%. Действията му при съставяне на служебното правителство и подготовката на изборите се посрещат противоречиво и отнемат процент от одобрението му.

Две дами - еврокомисарката Кристалина Георгиева и кметицата Йорданка Фандъкова обяснимо запазват позиции сред първите. Изненадващото Георги Първанов се класира на второ място. Обяснението е в отсъствието му от острото предизборно противопоставяне. Оставането му встрани от поляризацията между ГЕРБ и БСП му носи повече дивиденти, отколкото загуби.

С любопитство наблюдаваме отношението към новия лидер на ДПС Лютви Местан, чийто рейтинг пада с 4%. Това движение надолу е съпоставимо и с рейтинга на ДПС, който от 7,9% през март се е стопил до 4,5% през април. Социолозите не поставят под съмнение влизането на ДПС в следващия парламент, но явно процесите в партията след оттеглянето на Ахмед Доган не са еднозначни.

Обратното наблюдаваме при “Атака” и лидера Волен Сидеров. Партията, която максимално пое вълната на радикалните искания на уличните протести, за месец е увеличила рейтинга си с 2%. С толкова скача и доверието към Сидеров. Лутанията при избора на коалиционен партньор на Красимир Каракачанов са наказани и той се срива с 3%.

След разпада на бившата вече коалицията, известна като “Ярешки”, Яне Янев и Веселин Марешки тръгнаха по различни писти. Активността и на двамата е възнаградена. Отделен въпрос е дали процентите ще им стигнат, за да прехвърлят бариерата за парламента.

Служебният премиер Марин Райков, който влезе в политическата класация през април, е в челната десетка. С малка преднина преди него е завърналият се в политиката Стефан Данаилов като кандидат-депутат на БСП.   http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Станишев само с 2% зад Борисов | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Станишев само с 2% зад Борисов
Автор: Anonymous да 2013-04-16 @ 06:19 EEST
   На този Станишев майка му била руска еврейка,което значи ,че той е еврейче и си прав много прицизно сметките...Вече не иска да му дърпат конците,а той да  ги дърпа на седенкаря Орешарски/кукла на конци/.БСП трябва да се забрани!Народите,които са ги упавлявали комунисти рано или късно се сриват .Комунистическите режими раждат мързеливци,унищожават частната собственост ,инициативата у човека...колко малко инициативни хора имаме,всеки иска някой да му създаде работа,а самият той не може сам да си я създаде,защото е отучен да мисли...пак благодарение на комунистите.
Станишев само с 2% зад Борисов
Автор: Anonymous да 2013-04-16 @ 11:01 EEST
Пък аз се чудя защо някои хора все още си обличат якетата наобратно, с копчетата на гърба вместо отпред. А то било заради евреите, които продължават да ги дебнат отзад. Гледай ти народна мъдрост. :)))
Станишев само с 2% зад Борисов
Автор: Anonymous да 2013-04-17 @ 09:41 EEST

Колкото и зле да бъде ако някой друг спечели изборите от управлението на ГЕРБ по лошо не може да бъде! 

Станишев само с 2% зад Борисов
Автор: Anonymous да 2013-04-18 @ 06:00 EEST
Кое му е доброто на Станишев?Къса ни е паметта?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди