изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:16 EEST
АГЕНЦИЯ ФОКУС ПРЕДСТАВЯ В-К НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА    
НовиниДобрич. „Кризата предизвика бум на търговските дела”, пише на първа страница вестник „Нова добруджанска трибуна”. Има проблем с недостига на щата за търговските дела, които много са се увеличили, е заявила председателят на Апелативен съд Варна, Виолета Бояджиева. В ръководеното от нея съдилище 40 на сто от делата вече са търговски, а наказателните са 20 процента.

Причините за големия ръст на търговските дела, според Бояджиева, е в икономическата ситуация в страната, в това, че много фирми фалираха, държавата не се е разплатила с много от тях, има вътрешнофирмена задлъжнялост. Много от тежките дела в Апелативния съд във Варна са от Добрич. „Листата на ГЕРБ отново е само от добруджанци”, пише вестникът. Политическата партия е открила предизборната си кампания в добруджанския град с представяне на листата на кандидат депутати. Вместо предизборен митинг от партията са предпочели да се срещнат с граждани и да изслушат техните проблеми. „Обявиха публично обсъждане на Наредбата за премахване на строежи”, съобщава изданието. На сайта си кметството в Добрич е обявило публично обсъждане на изменения и допълнения на Наредба за принудителното изпълнение на заповеди за поправяне, заздравяване или премахване на строежи или части от тях от органите на общината. Посочва се, че проектът цели да синхронизира местното законодателство с националното.
 


Сходни връзки

АГЕНЦИЯ ФОКУС ПРЕДСТАВЯ В-К НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди