изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:53 EEST
ЦДГ “ПЪРВИ ЮНИ" ПОСРЕЩА ГОСТИ ОТ ПЕТ ДЪРЖАВИ    
Образование

От 15 до 19 април ЦДГ “Първи юни“ е домакин на работна среща, свързана с финансово образование в училищата и детските градини. На нея ще присъстват екипи от 5 страни - партньори – Португалия, Испания, Англия, Гърция, Турция.



Гостите ще посетят детската градина. Ще се запознаят с възпитателно-образоветелния процес, както и материално - техническата база в учебното заведение. Екипът на всяка група в детското заведение ще представи различна дейност и метод на работа с децата. Малчугани от подготвителните групи ще  пресъздадат пред гостите обичая “Лазаруване”, а онези, които посещават школите по хип–хоп и народни танци, организирани към детската градина, ще танцуват за гостите.

 На срещата ще присъстват и представители на отдел "Образование и култура" към общината. Те, както и учители и родители на деца от ЦДГ "Първи юни", ще участват в организирана дискусия с гостите, на която всеки ще има възможност да зададе вълнуващите го въпроси, свързани с организацията на работа в различните страни, както и да сподели мнение.    

Програмата по посрещането на гостите включва и запознаването им с историческото и културно наследство на България. В тази връзка гостите ще посетят град Велико Търново – старата столица на България, архитектурно – исторически  резерват с. Боженци – паметник на културата под защитата на UNESKO /ЮНЕСКО/,  курортен комплекс Албена, Балчик, както и типична селска къща в с. Дъбовик. НДТ

 


Сходни връзки

ЦДГ “ПЪРВИ ЮНИ" ПОСРЕЩА ГОСТИ ОТ ПЕТ ДЪРЖАВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.34 секунди