изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-26 @ 15:04 EEST
АНКЕТА ПОКАЗВА ИНТЕРЕС КЪМ РАБОТАТА НА РАЙОНЕН СЪД – БАЛЧИК    
ОбществоБалчиклии проявяват сериозен интерес към работата на Районния съд в Балчик и искат да получават повече информация за нея. Те желаят да се подобри достъпа до информация за работата на съда и работата на служителите му.

 Това показва направеното от институцията проучване на общественото мнение. То бе проведено в периода от 25 януари до 25 март чрез публикувана на интернет страницата на съда анкета.  С поставените 20 въпроса ръководството на съда е потърсило мнението на гражданите за качеството на предоставяните съдебни услуги, нивото на обслужване на потребителите, прозрачността в дейността на съда и интереса към програма „Спогодби”.

Получени са 25 попълнени анкетни карти, като 22 от отговорилите заявяват, че досега са ползвали услугите на съда, а 12 от тях са дали конкретни препоръки към работата му. Резултатите са били обобщени от тричленна комисия в Районен съд – Балчик. Въз основа на нейните изводи ръководството планира мерки в посока увеличаване на предоставяната информация. Сред тях са обявяване на всеки петъчен ден от седмицата за отворен ден на медиатора, въвеждане на онлайн форма - кутия за контакт с медиатора, както и публикуване на 6-месечната статистика за работа на съда, разясняване на процедури и др.

От пресцентъра на Районния съд в Балчик посочват, че анализът на анкетата показва, че потребителите на съдебни услуги забелязват позитивна промяна в предоставяната информация за работата му. Според гражданите, основните източници на информация за дейността на институцията са хора, които са участвали в съдебни процеси и каналите, организирани от съда като работа с медиите, информационни табла, сайта на съда. Заявено е желание за повече сведения за съдебните дела, за това какви са правата и задълженията на гражданите, как съдът търси отговорност за изпълнение на дадените решения. Акцентирано е и на нуждата от повече информация за рутинното издаване на съдебни документи.

Мненията са разделени наполовина относно това доколко прозрачна е работата на съда. Същевременно попълнилите анкетата категорично посочват, че информация за администрацията и услугите на съда се намира лесно. Според анкетираните, все още съществува  проблем с отлагането на делата и непознаването на програма ”спогодби”, която стартира миналата година в Районния съд.    НДТ

 


Сходни връзки

АНКЕТА ПОКАЗВА ИНТЕРЕС КЪМ РАБОТАТА НА РАЙОНЕН СЪД – БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди