изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:32 EET
Кървава смърт след брак по сметка    
Новини

"Внимавай, като се прибираш вечер, някой да не ти потроши крачетата!" "Нали знаеш, че ако нещо се случи с теб, аз ще те наследя!" Така 30-годишният дупничанин Евгени Кацарски заплашвал съпругата си Даниела. Преди дни Окръжната прокуратура в Кюстендил го прати на съд за убийството на младата жена.



Събрани са доказателства, че става дума за предварително замислено и хладнокръвно убийство след остра разправия за апартамент, който Даниела отказала да припише на мъжа си, твърдят разследващите. Ако съдът приеме тезата им, Кацарски може да получи и доживотна присъда. Близките на убитата настояват за това.

Убийството

Кървавата семейна разправа се разигра на 28 февруари 2012 г., но доскоро се пазеше от семейството в тайна. Във фаталния ден съдът постановил развод по взаимно съгласие между двамата.

Към 23 ч Кацарска се прибирала от работа. Тя била инженер, ръководела звено за таблетиране на лекарства във фармацевтичния гигант "Актавис". И друг път се случвало - изпращал я приятелят - нейният колега Славчо Томанов. Той изчакал 5-10 минути, докато Даниела се качи до апартамента си. Като не светнало стълбищното осветление, а и прозорците на жилището останали тъмни, той тръгнал след нея да разбере какво се случва. Намерил я на стълбите - окървавена и в несвяст. Лекарите не могли да помогнат. 32-годишната жена издъхнала след жестоки удари по главата с винкел.

Евгени бил задържан на 20-ия ден след жестоката разправа.

Бърза женитба

"Тоя е темерут. Дани си го е знаела какъв е, но е търпяла, милата. Малтретирал я е. Този брак е бил по сметка, нямало е никаква обич. Кацарски и баща му Костадин са искали да вземат имотите", казват познати на семейството. Излиза, че Кацарски-баща е оженил двамата млади, пише в обвинителния акт.

Даниела наследила от баба си къща с двор в центъра на Дупница. Вече се познавала с Евгени, който също работел в "Актавис", но го уволнили дисциплинарно.
Бащата, строителен предприемач, хвърлил око на имота . Получил разрешително за строеж върху бабината къща на Даниела. Вдигнали 4-етажна сграда с магазини, офиси и апартаменти.
Бащата и синът ускорили нещата и с женитбата - сватбата на Даниела и Евгени станала на 9 април 2007 г.

Разводът отключил агресията

"Колкото тя беше организирана и амбициозна, толкова той я караше яваш-яваш. Играеше хазарт. Като го уволниха, ходи за малко по Германия, но и там не можа да захване работа, прибра се. Трупал е дългове, които Дидка трябвало да плаща. Не я заслужаваше. Помня, когато тя си счупи крак. Остана в Кюстендил при майка си близо месец. Той един път не дойде да я види. Не я обичаше, гледал е да вземе нещо от имотите . А като не можа, я уби", приплаква близка на семейството.

След развода планът на Евгени пропаднал - тя не му приписала и един апартамент от кооперацията. Вече разведени, всичко се падало на нея. Тогава решил да я убие. Става дума за човек, който или е психопат, или социопат - хладнокръвен и непробиваем, коментират работили с него полицаи и психолози.

"Вярвам в правосъдието. Искам справедливост - извършителят да си получи заслуженото", каза пред "Труд" съсипаната от скръб майка на убитата Йорданка Тодорова. Съдебната развръзка тепърва предстои. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Кървава смърт след брак по сметка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди