изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:00 EEST
11 отличени участници във Форума за публични изказвания, посветен на Деня на българската Конституция    
НовиниДванадесетокласничката Теменуга Пенчева от СОУ „Йордан Йовков” - гр. Тервел, получи голямата награда „Най-добър оратор” на Форума за публични изказвания „Словото като закон, истина и право”, който се проведе в Деня на отворени врати в Окръжен съд – Добрич.

Той бе организиран в партньорство с Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” гр. Добрич и Регионалния инспекторат по образование в гр. Добрич, и подкрепен от община гр. Добрич и други. В него се състезаваха 30 ученици от 8 до 12 клас от 10 училища.

Жури и гости единодушно посочиха Теменуга Пенчева като най-аргументирано, най-въздействащо и убедително представилият се участник в конкурса. Абитуриентката от СОУ „Йордан Йовков” заяви пред тях своето виждане за „Правото” и „кривото” в България и в Европа”.

Журито с председател съдия Георги Павлов от Окръжен съд – Добрич, открои като забележително присъствието на представителите на гр. Тервел, които спечелиха и две първи места. Втора възпитаничката на СОУ „Йордан Йовков” там – Грета Николова, грабна първата награда в групата на десетокласниците. Тя бе разработила темата: „Съдът на времето, човека и институциите”. Росица Димитрова от Общински детски център „Малкият принц” бе отличена сред деветокласниците. Тя представи своята идея за „Съда на историята”.

На първо място сред дванадесетокласниците се класира Калоян Попов от СОУ „Климент Охридски” – гр. Добрич. Той разсъждава за „Свободата и надеждата – моралният избор на обществото”.

Първа награда сред участниците от единадесети клас получи Радина Мариянова от Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов”. Словото й бе вдъхновено от Ботевата равносметка: ”Добро ли сме, зло ли правили, потомството нази ще съди”. На второ място в тази група журито класира двама представители на Финансово-стопанската гимназия в Добрич. Те са Михаил Михайлов, с неговото изследване на „Законността в миналото и днес” и Коста Колев с размислите му за „Човека пред закона на иституциите и пред закона на съвестта”. Трето място зае Ани Димитрова от СОУ „Климент Охридски” с темата „Съвестта – вътрешният съд на човека”.

Журито връчи две първи награди сред десетокласниците като отличи с приза и Петър Семов от Професионалната гимназия по туризъм в гр. Добрич. Той впечатли журито с размисли „В търсене на истината”. В категорията бе присъдена трета награда на Веселина Николова от Професионалната гимназия по земеделие в гр. Каварна. Тя бе избрала темата „Обществото и нуждата от норми и ред”.

Сред най-малките участници – осмокласниците, първа награда бе присъдена на Натали Иванова от СОУ „Димитър Талев” в гр. Добрич. Нейното слово бе фокусирано върху „Обществото и нуждата от норми и ред”.

Призьорите получаха награди книги, учебни помагала и комплект химикали. Класираните изказвания ще бъдат публикувани на интернет страницата на Окръжен съд – Добрич.

17.04.2013 г. Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

11 отличени участници във Форума за публични изказвания, посветен на Деня на българската Конституция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди