изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:27 EEST
ЗАПОЧНА ПРИЕМЪТ НА МОЛБИ ЗА ЕНЕРГИЙНИ ПОМОЩИ    
НовиниЗапочна приемането на молби за отпускане на еднократната помощ от 65,72 лева за хората, които не са кандидатствали за енергийната целева помощ през миналия отоплителен сезон и отговарят на критериите за надвишаване с до 10 лв. на изисквания доход.

 

В края на март правителството реши с около 20 млн. лв. от съкращаване на разходи по министерствата и още толкова, спестени от магистрали, да осигури близо 41 млн. лева на най-засегнатите от кризата.
Молбите се приемат в поделенията на Агенцията за социално подпомагане до 26-и април включително.
В молбата се описва средномесечният доход за 6 последователни месеца в периода от март до септември 2012 г. Хората с откази ще получат еднократната помощ за отопление в края на април. Тези, които тепърва ще подават молби-декларации и отговарят на критериите, ще получат еднократната помощ в края на май. Помощите ще бъдат изплащани по банков път или на каса в пощата според желанието на хората, заявено в молбите-декларации. 

Право на еднократна помощ в размер на 50 лв. имат осигурените майки с доход до 350 лв. на член от семейството, на които е отпуснато обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 г. в периода от 1 януари 2013 г. до влизане в сила на приетото постановление на Министерския съвет. Тази мярка засяга майките, които са внасяли осигуровки за общо заболяване и майчинство, и няма нищо общо със здравното осигуряване. Еднократната помощ ще бъде изплатена заедно с детските надбавки в края на май 2013 г.
Еднократната помощ от 50 лв. за децата с увреждания ще бъде изплатена заедно с детските надбавки в края на април.
От вчера Агенцията по заетостта също започва приема на заявления за кандидатстване по програмите и мерките за заетост, финансирани с пакета за най-уязвимите.
Допълнителните средства, отделени за това, са в размер на 30 617 604 лева. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ПРИЕМЪТ НА МОЛБИ ЗА ЕНЕРГИЙНИ ПОМОЩИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди