изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:26 EEST
Прокуратурата призова бившия депутат на ГЕРБ Емил Димитров    
Ред и сигурност

Прокуратурата призова бившия депутат на ГЕРБ Емил Делчев Димитров по повод репортаж на Нова телевизия, в който бе показано как на семинар в хотел в Етрополе са се давали инструкции за изборите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Предмет на проверката са престъпления, свързани с избирателните права на гражданите.



Припомняме, че Емил Димитров бе уличен в конфликт на интереси, а няколко дни след това вече бившият депутат на ГЕРБ замина за чужбина.

"Напуснах България, не искам да рискувам живота на децата си", каза той в телефонен разговор пред Канал 3 преди десетина дни.

Димитров обеща, че ще разкрие тайни пред нотариус в европейска страна. Той е заминал с децата си в чужбина, защото го е страх за живота им, и отказа да разкрие повече за “тайните”, нито дали става дума за информация, която компрометира бившето правителство. Причината - ако разкрие какво знае, това нямало да бъде “застраховка живот”.

От политическата партия се разграничиха от него и настояха той да носи отговорност за думите и делата си.

Схемата за купуване на гласове

Сформираното около студентска организация движение “Орлов мост” с лице Христо Стоичков се оказа замесено в схема за купуване на гласове. Това става ясно от разследване на "Нова телевизия". Преди това проверка на "Труд" установи, че Емил Димитров е съпричастен към движението, чието лице е Стоичков.

В хотела на депутата в Етрополе се е провела лекция инструктаж за това как да се осигурят повече гласове на изборите. Обяснява се как трябва да се намерят 30 000 застъпници за партията “Орлов мост”, а всеки от тях да осигури по още 10 гласоподаватели. За застъпниците са осигурени по 30 лева в изборния ден, а всеки от “вербуваните” от тях избиратели ще получи също 30 лева.

Глас на участник в семинара, чието лице не се вижда, разказва пред телевизията, че “под егидата на Стоичков Емил Димитров организира въпросните хора и те поддържат ГЕРБ”, въпреки че се представят за опозиция под името “Орлов мост”.

Димитър Ангелов-Дучето отрече, че сбирката е била в хотела на Димитров, но потвърди, че е проведена в Етрополе. Лично той поканил и Димитров, и лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. “Всички го правят така и го правят много по-мизерно, отколкото тези в Етрополе. Тези, които управляваха 23 години България, защо да управляват така тея боклуци?”, възмути се Дучето.  http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Прокуратурата призова бившия депутат на ГЕРБ Емил Димитров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди