изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:40 EEST
Главният секретар на МВР е извикан за разпит по скандала със СРС-тата    
Ред и сигурностГлавният секретар на МВР Калин Георгиев е извикан за разпит като свидетел по скандала с подслушванията. Това съобщиха от пресслужбата на прокуратурата. Поводът - днешно негово интервю за "24 часа" със заглавие "Няма изтрити СРС, всичко е архивирано", предаде агенция "Фокус".

В него Калин Георгиев заявява, че информация за СРС-тата не е била унищожавана от длъжностно лице на МВР, срещу което вече е образувана наказателно производство, и че тази информация „е архивирана в пълния обем и е на разположение на органите на прокуратурата".

Това се разминава силно с твърденията на прокуратурата, която преди два дни обяви, че проверката й в МВР е открила предпоставки за нерегламентирано подслушване, злоупотреби в използването на СРС и опит да осуетяване на разследването по скандала - т.нар. Български Уотъргейт.

Георгиев заяви същото и в предаването "Денят започва" по БНТ, където повтори тезата си, че не е имало незаконно подслушване в МВР, че няма изтрити записи и че служители на МВР не са саботирали проверката на прокуратурата.

В интервюто си за "24 часа" Георгиев твърди, че има логично обяснение за разминаването в датите, за които автомобилът с техника е установен по камерите за видеонаблюдение, без в документите да са отразени съответни излизания на техниката. Според главния секретар това „е свързано с операции на МВР за защита на националната сигурност и борбата с тежката организирана престъпност".

Прокуратата обаче не е получила такава информация в хода на проверката от привиканите длъжностни лица. За да изясни разминаването в информацията Калин Георгиев е бил извикан днес за разпит като свидетел.  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Главният секретар на МВР е извикан за разпит по скандала със СРС-тата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди