изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:09 EET
Галъп: Българите не посочват ясен победител на 12 май    
Общество

Към 12 април, точно месец преди предсрочните парламентарни избори, електоралните нагласи на българите не посочват отчетлив победител. Това сочат данните от национално представително месечно изследване на "Галъп интернешънъл", съобщава в. "Преса", цитиран от БГНЕС. Изследването е направено преди избухването на скандала с подслушванията "Цветановгейт". Ако изборите биха били на 12 април, ГЕРБ получава 22,8%, БСП – 19,9%, "Атака" – 5,7%, ДПС – 4,9%, "България на гражданите" – 3,9%.



Подкрепата за Бойко Борисов през месец април е 27%, а за Сергей Станишев – 25%.

На въпрос дали ГЕРБ е тясно свързана с олигархията и монополите 53% отговарят положително, а само 19% са несъгласни. 58% от изследваните смятат, че в ГЕРБ се преследват главно лични интереси и има корупция.

62% от българите искат служебният кабинет да потърси отговорност от правителството на ГЕРБ.

От ключово значение за прогнозиране на евентуалния резултат на 12 май е равнището на участие в изборите, се казва в анализа.

От "Галъп" уточняват, че поради тази причина представят получените данни в три разновидности. Първо - спонтанен отговор, намерения за гласуване, ако изборите са днес. Второ - намерения само на твърдо решили да гласуват, и трето – намерение на гражданите, които редовно участват в избори.

В началото на април бяха оповестени резултатите от национално представително проучване на НЦИОМ. Според тях ГЕРБ запазва без промяна електоралното си влияние – 24,4% от имащите право на глас. БСП губи (към онзи момент) част от подкрепата, която беше спечелила около референдума, и получава дял от 17,5%.

Неотдавна МБМД излезе с данни от изследване, че ГЕРБ води с 30,1% пред едва 15,8 за БСП.

http://www.struma.com

 


Сходни връзки

Галъп: Българите не посочват ясен победител на 12 май | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди