изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:30 EET
22 МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЗЕМЯТА - РЗИ СЕ ВКЛЮЧВА В ПРОЛЕТНОТО ПОЧИСТВАНЕ    
Новини

На 22 април се отбелязва Международният ден на Земята, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Добрич. Първото честване се организира през 1970 година от американците Джон Амкконъл, Гейлорд Нелсън и Денис Хейс, които издигат каузата за опазване на околната среда. От 1990 година празникът се чества като международен, а у нас за първи път се отбелязва през 1993 година.



Навсякъде по планетата се увеличава замърсяването на реките, езерата, почвите и въздуха. То може да бъде предизвикано от природни фактори, но най-често е в следствие човешка дейност.

Мотото  на Международният ден на Земята за периода 2007-2013 година е „Милиард действия в зелено”. Тази тема признава правото на милиони индивидуални действия и фокусира вниманието върху личния принос на всеки човек в общия ни стремеж да живеем по устойчив начин.

Тази година целта е да се привлече общественото внимание върху проблемите с климатичните промени и свръхупотребата на ресурси, както и да се провокират хората да вземат активна позиция за решаването им.

РЗИ–Добрич, ще вземе участие в пролетното почистване на града на 20 април с общонационалната кампания „Да изчистим България за един ден”. НДТ

 


Сходни връзки

22 МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЗЕМЯТА - РЗИ СЕ ВКЛЮЧВА В ПРОЛЕТНОТО ПОЧИСТВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди