изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:05 EEST
НА ЯЗОВИР БОТЕВО МОЖЕ ДА СЕ РИБОЛОВСТВА И В ЗАБРАНИТЕЛНИЯ ПЕРИОД    
Лов и риболовПо-възрастните добричлии помнят язовир Ботево, много от тях дори точно там са уловили първата си сладководна риба. Десетина години язовирът дори не работеше, но от 18 март т.г. вече посреща гости подреден и с много добри условия дори и за семеен отдих. Тази пролет той се оказва и най-близкият язовир, където добричлии могат да хвърлят въдици и през забранителния период.

Както знаете, Добричка област като че ли е единствената в България, където любителите на риболова няма къде да риболовстват по време на забранителния период, въпреки че си плащат, както всички,  картата. Проблемът не е, че не могат да риболовстват в други области, а в оскъпяването на транспорта и пренебрежителното отношение към добруджанци, които и в тази плоскост се таксуват като втора ръка българи.
Ботево се оказва в момента най-близкият язовир, където може да се риболовства в забранителния период. Таксата за три въдици е 15 лева, вечер може да се остава единствено с разрешението на концесионера – прави се с оглед на сигурността, тук също са се напатили от бракониери, въпреки строгата охрана. Системата е хвани-пусни, с изключение на уловените каракуди, костури, червеноперки и кротушки, които не се заплащат. Общо взето шараните са около килограм, а амурите около 2 и повече килограма, но има и трофейни риби. Подробна информация можете да получите на сайта на язовира  http://botevo.com.
Язовирът има и фейсбук-страница, където, както и в сайта, можете да видите подробно условията, да прочетете коментарите и да решите кога да отидете там за риболов.
Наслука!
НДТ

 


Сходни връзки

НА ЯЗОВИР БОТЕВО МОЖЕ ДА СЕ РИБОЛОВСТВА И В ЗАБРАНИТЕЛНИЯ ПЕРИОД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди