изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:33 EEST
АБИТУРИЕНТКА ОТ ТЕРВЕЛ БЕ ОБЯВЕНА ЗА НАЙ-ДОБЪР ОРАТОР    
Новини Дванадесетокласничката Теменуга Пенчева от СОУ „Йордан Йовков” в Тервел е заслужила голямата награда „Най-добър оратор” на форума за публични изказвания „Словото като закон, истина и право”.

Той се проведе в Деня на отворени врати в Окръжния съд и бе организиран в партньорство с професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” в Добрич и Регионалния инспекторат по образование . Инициативата бе подкрепена и от общината в Добрич. В нея се включиха 30 ученици от 8 до 12 клас от 10 училища в областта.  

Жури и гости единодушно са посочили Теменуга Пенчева като най-аргументирано, най-въздействащо и убедително представилият се участник в конкурса. Абитуриентката от СОУ „Йордан Йовков” е представила виждането си за „Правото” и „кривото” в България и в Европа”.

Журито с председател съдия Георги Павлов от Окръжния съд е откроило като забележително присъствието на представителите на Тервел, които са спечелили и две първи места. Също възпитаничката на СОУ „Йордан Йовков” там – Грета Николова, е заслужила първата награда в групата на десетокласниците с изказване по темата „Съдът на времето, човека и институциите”. Росица Димитрова от Общински детски център „Малкият принц” в добруджанския град е отличена сред деветокласниците с идеята си за „Съда на историята”. На първо място сред дванайсетокласниците се е класирал Калоян Попов от СОУ „Климент Охридски” в Добрич с изказването си на тема „Свободата и надеждата – моралният избор на обществото”.

Първа награда сред участниците от единайсети клас е получила Радина Мариянова от ПГ по туризъм „П. К. Яворов”, а словото й било вдъхновено от Ботевата равносметка: ”Добро ли сме, зло ли правили, потомството нази ще съди”.   На второ място в тази група са класирани двама представители на Финансово-стопанската гимназия - Михаил Михайлов, с неговото изследване на „Законността в миналото и днес”, и  Коста Колев с размислите му за „Човека пред закона на иституциите и пред закона на съвестта”. Трето място е присъдено Ани Димитрова от СОУ „Климент Охридски” с темата „Съвестта – вътрешният съд на човека”.

Журито е връчило две първи награди сред десетокласниците, като е отличило с приза и Петър Семов от ПГ по туризъм, който впечатлил журито с размисли „В търсене на истината”. В категорията е присъдена трета награда на Веселина Николова от Професионалната гимназия по земеделие в Каварна за изказването й на тема „Обществото и нуждата от норми и ред”. Сред най-малките участници – осмокласниците, първа награда е присъдена на Натали Иванова от СОУ „Димитър Талев” в  Добрич за словото й върху „Обществото и нуждата от норми и ред”.

Призьорите са получили награди книги, учебни помагала и комплект химикали. Класираните изказвания ще бъдат публикувани на интернет страницата на Окръжен съд – Добрич, съобщиха оттам. НДТ

 


Сходни връзки

АБИТУРИЕНТКА ОТ ТЕРВЕЛ БЕ ОБЯВЕНА ЗА НАЙ-ДОБЪР ОРАТОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди