изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:04 EEST
Гришо напуска Монте Карло с високо вдигната глава след три сета здрава битка с Рафа Надал    
Спорт Григор Димитров записа три победи на Мастърса в Монет Карло, но днес се изправи срещу Рафаел Надал, при това то на любимите му кортове в Монте Карло и за съжаление с успеха се поздрави Краля на клея след победа с 6-2 2-6 6-4 - негова 45-а поредна в Княжеството. От тези 45, само шест бяха в три сета, а това бе едва седми двубой, в който Рафа бе притиснат максимално до стената.

Все пак Гришо се представи повече от достойно и напуска Монте Карло с чек за 63,000 евро и 180 точки за ранглистата, които от следващия понеделник се очаква да го изкачат до рекордното за хасковлията №27 или №28 в света (в зависмиост от това дали Фонини ще победи Гаске).

Време за почивка няма, а следващата спирка от АТР тура за първата ни ракета е започващият само след три дена турнир в Барселона, където са още имена като Надал, Ферер, Бердих, Монако, Алмагро,Давиденко, както и младоците Нишикори, Раонич, Томич. Кузнецов и Янович.

В началото на днешния двубой Григор изглежаше респектиран от името и постиженията на противника си, а това, както и почти перфектната игра на Рафа, не му позволи да покаже най-доброто от себе си. В резултат на това Надал набързо поведе с 4-1, в този момент Гришо върна единия от пробивите, но до края на сета така и не спечели нов гейм.

Сет, в който испанецът вкара впечатляващите 94% първи сервис, почти не допусна непредизвикана грешка и като цяло бе познатата ни машина на клей, помитаща всичко пред себе си.

Във втората част Гришо стабилизира играта си, качеството на сервиса значително се подобри, а броят на уинърите нарасна сериозно. Битката вървеше гейм за гейм, за да се стигне до 3-2, когато великолепна игра на хасковлията му донесе пробив, а малко по-късно вече водеше 5-2 - резултат, с който Григор водеше на два пъти срещу Мъри и веднъж срещу Джокович, но в крайна сметка загуби сета.

Хасковлията показа, че си е взел бележка и както сам каза - учи се от грешките си и въпросните загуби. Григор не просто си спечели сета, но дори проби при 5-2, и то с нова порция вдхъновяващ тенис срещу Надал, който определено не показваше най-доброто от себе си, но може би основна заслуга за това бе отличната игра на първата ни ракета.

В третата решителна част битката бе за всяка една точица, а Григор по абсолютно нищо не отстъпваше на Краля на клея, като дори често го надиграваше. Ключовият момент бе при 4-4, когато Рафа достигна до шанс за пробив, но той бе спасен със смела игра от Гришо. За съжаление още в следващото разиграване хасковлията имаше страхотен малшанс, след като скъса кордаж и не успя да контролира топката, а това доведе до втори брейкбол, този път реализиран от противника му.

В последвалия гейм Григор имаше сериозни физически проблеми и дори изпитваше силни схващания, но показа страхотен характер, отразявайки мачбол. За съжаление при втория Рафа бе безпощаден и след два часа здрава битка преодоля съпротивата на Григор Димитров, но първата ни ракета отново показа изключителен тенис и се доказа като един от най-големите млади таланти и един от малцината, успявали да притиснат Рафаел Надал на любимите му клей кортове в Монте Карло.

http://tenniskafe.com

 


Сходни връзки

Гришо напуска Монте Карло с високо вдигната глава след три сета здрава битка с Рафа Надал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди