изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:30 EEST
Отстраниха Флоров    
Ред и сигурност

Скандалният директор на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров е временно отстранен от длъжност със заповед на министъра на вътрешните работи Петя Първанова. Причината е образуваното срещу него досъдебно производство. Временно изпълняващ директор на ГДБОП ще бъде Валентин Трифонов, досега той беше заместник-директор на главната дирекция, съобщиха от пресцентъра на МВР.



БГНЕС припомня, че по-рано днес президентът Росен Плевнелиев призова служебния министър на вътрешните работи Петя Първанова да съдейства на прокуратурата и да предприеме мерки във връзка с казуса с директора на ГДБОП Станимир Флоров, така че прокуратурата да бъде подкрепена. Плевнелиев бе категоричен, че министър Петя Първанова трябва да покаже пълно съдействие и да се вземат незабавни мерки, включително и ако тези мерки включват спешното отстраняване от длъжност на Станимир Флоров.

Днес стана ясно и че прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров. След проверката, която започна преди два дни заради получените класифицирани документи в прокуратурата, Софийска градска прокуратура е изискала от МВР и ДАНС оперативните дела, водени срещу Флоров. Прокуратурата е категорична, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление по чл. 302а - подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай.

Материалите са за разработка под кодовото име "Араби", в което фигурира името на Станимир Флоров още от 1998 - 1999 година. Има материали и за дело за оперативна разработка "Алчния", където Флоров е поставен и на оперативно наблюдение под псевдонима "Високия", свързан с корупция, наркотрафик и контрабандни канали. Тази разработка е направена през 2002 година.

От БСП също изразиха категорична позиция, че Флоров трябва да бъде отстранен. "Още преди месец председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев предупреди, че Станимир Флоров е гръбнакът на полицейщината на Цветан Цветанов, изпълнител на неговите поръчки и изрази съмнение, че той ще окаже въздействие за манипулацията на изборите", заявиха от БСП.

Председателят на ДПС Лютви Местан подчерта, че Флоров е бил най-безропотният и всеотдаен изпълнител на волята на Цветанов. "Флоров обаче е изпълнителят, което не снема отговорността на поръчителя. Около Цветанов мирише все по-лошо, прекалено много грозни разкрития се нагнетяват напоследък, за да продължава да го играе "носителя на воля" да бори престъпността и корупцията. Пази Боже от такава воля!", допълни Местан.

Скандалът влезе и в световните медии. Франс прес коментира, че компрометиращите документи за Станимир Флоров засягат индиректно бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, тъй като Флоров беше начело на една от най-важните служби на министерството.

В същия дух е и написаното от водещото турско издание "Хюриет". Вестникът отбеляза, че обвиненията срещу Флоров, който е защитавал наркотрафиканти, са пореден удар по гърба на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Отстраниха Флоров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди