изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:38 EEST
Джохар с огнестрелна рана в главата?    
По света Залавянето на 19-годишния Джохар предизвика всенародни тържества и вълна от облекчение в Бостън. Той бе заснет в болницата, където е откаран заради раните си. Полицията го е открила в лодката ранен, целият в кръв. Източник от полицията пък уточни, че състоянието на Джохар е тежко, и спомена, че има огнестрелна рана в главата. Не стана ясно обаче дали я е получил при престрелката вчера или при залавянето му.

Минути, след като стана ясно, че страшният пубер е заловен и изпратен в болницата Бет Израел, хиляди жители на града се събраха спонтанно в центъра на града, за да отбележат събитието. Тълпата скандираше “Америка” и се радваше сякаш не става въпрос за арестуването на тежко ранен тийнейджър, а най-малкото за спечелването на световна война. Междувременно “Фокс Нюз” съобщи, че и лелята на двамата чеченци, чието име засега не бе цитирано, се съмнява в тяхната вина и изрази опасение, че публикуваните снимки били манипулирани.

Арестуваха в лодка втория бомбаджия от Бостън

19-годишният студент, който бе издирван във връзка с бомбения атентат в Бостън, беше арестуван след мащабна операция, която фактически парализира града и при която загина неговият брат и съучастник, предаде телевизия WXVT.Полицията обяви в „Туитър”, че Джохар Царнаев е заловен. Неговият брат, 26-годишният Тамерлан, беше убит в опит да избяга от полицията.

Джохар Царнаев се укриваше в лодка в бостънското предградие Уотъртаун. По-рано полицията в САЩ потвърди, че с помощта на робот сапьор, е огледано укритието на живият, но ранен Джохар Царнаев, съобщи РИА "Новости".

Заподозреният за организирането на терористичните актове в Бостън се е намирал вътре в лодка, паркирана в задния двор на една от къщите в предградието Уотъртаун. Той е бил атакуван с помощта на звукови и светлинни гранати, за да бъде дезориентиран.
Почти сигурно е, че младият мъж е бил облечен със заредена с взрив жилетка.

Тълпата, събрала се в близост до мястото посрещна с овации полицаите след задържането му.

Вторият заподозрян за атентата в Бостън Джохар Царнаев, който беше арестуван от бостънската полиция в бостънското предградие Уотъртаун, е отведен към болница „Маунт Оубърн” в Кеймбридж за медицинско лечение, съобщи изданието „Бостън Глоуб”.

Това е същата болница, в която се възстановява полицаят, прострелян по-рано в хода на операцията по задържането на двамата заподозрени за атентата в Бостън. Според Си Ен Ен Джохар може да е сериозно ранен, тъй като е откаран с линейка.

Жителите на американския град Бостън ликуват след появата на новината за задържането на заподозрения за атентата по време на маратон в Бостън, предад РИА Новости.

Тълпи от хора, излезли по бостънските улици, аплодираха полицаите и сътрудниците на силите са сигурност.
.
Трима души са задържани за разпит в Ню Бедфорд, Масачузетс, във връзка с експлозиите по време на Бостънския маратон, предаде агенция Ройтерс, позовавайки се на съобщение на полицията.

Двама мъже и една жена се разпитват от ФБР по подозрения, че са помагали на втория заподозрян – 19-годишния Джохар Царнаев. Джохар беше задържан, а брат му – Тамерлан Царнаев, беше убит при престрелка с полицията.
http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Джохар с огнестрелна рана в главата? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди